CiddiGazete- Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Vladimir Medinsky, "Sakin bir şekilde şunu öneriyoruz, saat 15.00'e kadar buradayız ve Ukrayna tarafının Gomel'deki müzakereler için cevabını bekliyoruz.

Teyitten sonra hemen oraya geçip müzakereci arkadaşlarımızla buluşacağız. Barıştan yanayız.

Müzakerenin reddedilmesi durumunda dökülen kanın tüm sorumluluğu Ukrayna tarafında olacaktır" ifadelerini kullandı.

MEDİNSKİY: BÖLGEYE GİDİYORUZ

Öte yandan Rusya Devlet Başkanı Yardımcısı Vladimir Medinskiy, Ukraynalı yetkililerin Belarus'ta görüşme yapmayı kabul ettiğini bildirdi. Medinskiy, Rus heyetinin bölgeye gitmekte olduğunu aktardı.

RUS TARAFI, UKRAYNALILARI BEKLİYOR

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko'nun Ukraynalı mevkidaşı Volodimir Zelenski ile görüştükten sonra Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den müzakereler için Rus heyetini geri çekmemesini rica ettiğini söyledi.

Peskov'a göre Rusya tarafı müzakerelere tamamen hazır; Ukraynalılar bekleniyor.

ANKARA BÜYÜKELÇİSİ YALANLADI

Öte yandan Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, Rusya tarafından duyurulan "müzakere" haberinin doğru olmadığını savundu.

SON DAKİKA

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi’nden yapılan açıklamada, Ukrayna-Rusya görüşmesi, Belarus-Ukrayna sınırında olacağı bildirildi. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'de yaptığı açıklamada, müzakerelerin ön koşulsuz olacağını duyurdu.