CiddiGazete- Uluslar C Ligi 1. Grup'ta Türkiye ile Lüksemburg karşı karşıya geldi. Başakşehir Fatih Terim Stadı'ndaki mücadele 3-3 sona erdi. Grupta ilk gollerini yiyen A Milliler oyun olarak umut vermese de sahadan ihtiyacı olan puanla ayrılmayı başardı. Türkiye grubu lider tamamlamayı garantileyerek hem B Ligi’ne yükseldi hem de EURO 2024 play-off biletini cebine koydu.

Lüksemburg maça yüksek presle başlayıp savunmadaki hatamız sayesinde 8. dakikada Martins ile 1-0 öne geçti. 16’da Cengiz Ünder penaltıdan durumu 1-1 yaptı. 37’de bir savunma hatası da Sinani’nin golüyle sonuçlandı ancak 2 dakika sonra Chanot’un kendi kalesine attığı golle ilk yarı 2-2 sona erdi. 69’da Gerson Rodriguez, Lüksemburg’un 3. isabetli şutunda 3. golünü atarak A Milli Takım’a büyük şok yaşattı. İhtiyacımız olan 1 puanı ise ilk milli maçına çıkan İsmail Yüksek’ten 87. dakikada geldi: 3-3.

Öte yandan maçın 63. dakikasında yan hakeme şiddetli itirazda bulunan Cengiz Ünder gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü.

A Milli Takımımız bu sonucun ardından 13 puana yükselerek liderliği garantiledi. Lüksemburg da 8 puana yükseldi.

A Milli Takımımız grubun son maçında 25 Eylül Pazar günü Faroe Adaları ile deplasmanda karşılaşacak.

MAÇIN HİKAYESİ

8. dakikada Türkiye 1-0 geriye düştü. Lüksemburg kalecisi Moris’in uzun topuna sağ kanattan hareketlenen Marvin Martins, kalesini terk edip ceza sahası çizgine gelen Uğurcan Çakır ile Eren Elmalı’nın anlaşamaması sorasında topu önünde bularak bomboş kaleye çektiği şutta takımını öne geçirdi.

KEREM PENALTI YAPTIRDI, CENGİZ ATTI

15. dakikada A Milli Takımımız, Kerem Aktürkoğlu ile penaltı kazandı. Topla ceza sahasına giren Kerem, Chanot'un müdahalesiyle yerde kalınca hakem beyaz noktayı gösterdi. Topun başına geçen Cengiz Ünder top ve kaleciyi farklı köşelere göndererek maça 1-1’lik eşitliği getirdi.

BU KEZ HATA KAAN’DAN

Maçın 37. dakikasında savunmada bir hata daha yaptık! Kaan Ayhan kendi yarı sahamızda yediği pres sonrası Sanches’e kaptırdı. Pres görmeden topu süren Lüksemburglu oyuncu ceza sahasında demarke olan Sinani'yi topla buluşturdu. Sinani gelişine plase vuruşla topu filelerimize gönderdi: 2-1

CHANOT KENDİ KALESİNE ATTI

İkinci kez geriye düşen Türkiye, 39. dakikada beraberliği yeniden yakaladı. Cengiz'in kale önüne yaptığı ortaya stoper Chanot ters vuruş yaparak topu kendi ağlarına gönderdi ve skor 2-2'ye geldi.

EREN'İN KAFASI ÇİZGİDEN ÇIKTI

62. dakikada Türkiye maçta ilk kez öne geçmek için büyük şans yakaladı ancak oyuna Chanot'un yerine ikinci yarının başında giren Lars Gerson topu çizgiden çıkardı. Cengiz'in enfes ortasına arka direkte kafa vuruşu yapan Eren Elmalı'nın kaleye doğru giden topunu son anda Gerson uzaklaştırarak gole izin vermedi.

LÜKSEMBURG 3. KEZ ÖNDE

69. dakikada Lüksemburg 3-2 öne geçti. Sağ kanattan ceza sahasına giren Bohnert rahatça pas açısı arayıp Gerson Rodrigues'i gönderdi. Gerson kale önünde bomboş pozisyonda rahat şutta topu filelere gönderdi.

İSMAİL'DEN ENFES GOL

Oyuna 81. dakikada Orkun'un yerine giren İsmail Yüksek ilk kez A Milli Takım forması giydiği maçta golle buluşmak için 6 dakika bekledi! Ceza sahası dışında ayağına gelen topu düzeltip kaleyi gören İsmail sert ve düzgün vuruşla kaleci Moris'i çaresiz bırakıp maça 3-3'lük dengeyi getirdi.