CiddiGazete- Yerel seçimler için geri sayım devam ederken anket firmaları da kamuoyunu yönlendirmek için yoğun bir gayretin içine girdi.

Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır'ın İyi Parti'nin mali işlerinden sorumlu olduğu dönemde İyi Parti'yi yüzde 20'nin üzerine çıkartan ORC, cumhurbaşkanı seçiminde de dikkati çeken sonuçlar elde etmişti.

ORC Araştırma, 14 Mayıs'taki cumhurbaşkanı seçimine 2 gün kala yayımladığı anket sonucunda Kemal Kılıçdaroğlu'nun yarışı yüzde 51,7 ile ilk turda önde tamamlayacağı bulgusuna ulaştı!

ORC, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oyunu 44,2; Ata İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'ın oyunu ise yüzde 2,8 olarak açıkladı.

YEREL SEÇİMLERDE DE UÇTU

ORC Araştırma, 31 Mart'taki yerel seçimler için de Uşak, Adana, Nevşehir ve Isparta'da anket çalışması yaptı.

UŞAK

Uşak'ta yapılan yerel yönetimler araştırmasında seçmenlere, "Belediye Başkanlığı için hangi adaya oy vereceksiniz?" sorusu yöneltildi.

Uşak11Yüzde 32,5 AKP'nin adayı "Mehmet Çakın" dedi; yüzde 30,9 İyi Parti adayı Muhammet Gür, yüzde 21,9 CHP adayı Özkan Yalım, yüzde 10,1 "kararsızım" derken; diğer adaylara oy verenlerin oranı da yüzde 4,6 oldu.

ADANA

Adana’da yaşayan seçmenlere, "Büyükşehir Belediye Başkanlığı için hangi adaya oy vereceksiniz?" sorusu yöneltildi.

İyi Parti kurultayında Kodaz sürprizi İyi Parti kurultayında Kodaz sürprizi

Adana11Yüzde 34,1 CHP’nin adayı "Zeydan Karalar" derken; yüzde 27,7 AKP'nin adayı Mehmet Kocaispir, yüzde 24,5 İyi Partili Ayyüce Türkeş Taş, yüzde 4,5 "Dem Parti adayı Mahfuz Güleryüz" dedi. Yüzde 6,7 kararsız kalırken, diğer isimlere oy verenlerin oranı yüzde 2,5 oldu.

NEVŞEHİR

Nevşehir'de yaşayan seçmenlere, "Belediye Başkanlığı için hangi adaya oy vereceksiniz?" sorusu yöneltildi.

Nevşehir1114 Mayıs seçimlerinden sonra Mansur Yavaş'ın "profesyonel" danışmanlığını yapan AKP patentli İyi Parti'nin adayı Rasim Arı yüzde 30,6 ile önde yazılırken, onu yüzde 24,1 ile AKP'nin adayı Mehmet Savran takip etti. Yüzde 19,8 MHP'li Adnan Doğu, yüzde 15,2 "CHP'li Mehmet Bilgin" dedi. Yüzde 7,8 kararsız olduğunu söylerken, diğer adaylara oy vereceklerin oranı yüzde 2,5 oldu.

ISPARTA

Isparta'da da seçmenlere, "Belediye Başkanlığı için hangi adaya oy vereceksiniz?" sorusu yöneltildi.

Isparta11Yüzde 28,8 AKP'li "Şükrü Başdeğirmen" dedi. Onu hemen ardından İyi Partili Ahmet Tural yüzde 27,2 ile takip etti. Yüzde 19,2 MHP'li Ziya Günaydın, yüzde 15,4 "CHP'li Atakan Yazgan" dedi. Kararsızların oranı yüzde 6,5 olurken, diğer adaylara oy vereceğini söyleyenlerin oranı da yüzde 2,9 oldu.