Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu ile Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesinin adının "Adana Alparslan TürkeşBilim ve Teknoloji Üniversitesi" şeklinde değiştirilerek Resmi Gazete'de yayınlanmasının ardından tabelası söküldü.

Adana Büyükşehir Belediyesi Bando Takımının çaldığı parçalar eşliğinde "Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi" isminin yer aldığı yeni tabela kampüs girişine asıldı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tümay da tabelanın asılması sırasında çalışmaları takip etti.

Rektör Mehmet Tümay, üniversitenin yeni ismiyle Adana'ya ve Türkiye'ye hayırlı olması dileklerinde bulunarak, "Ülkemizde siyasi liderlere baktığımızda bir tek Alparslan Türkeş'in adı yoktu. Bu da tamamlanarak çok güzel oldu. Biz de çok başarılı bir üniversite olması için ve memleketimize çok iyi gençler yetiştirmek için elimizden geleni yapacağız" dedi.