CiddiGazete- Sağlık Bakanlıı Toplum Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, 15 Şubat’ta köy okulları ile başlayacak yüz yüze eğitime geçiş sürecinde öğretmenlerin aşılanmasına yönelik hazırlıklar hakkında bilgi verdi.

BAKANLIK LİSTE GÖNDERECEK

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un öğretmenlerin aşılamada öncelikli gruplar içine alınması önerisi olduğunu ifade eden Prof. Dr. İlhan şunları söyledi:

"Bir kurum örneğin, Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı o kurumda çalışan personelin listesini iletiyor. Milli Eğitim Bakanlığı da bir liste gönderecek. İletildikten sonra bu kişilerin listesi sisteme giriliyor.

İSTEDİĞİN SAĞLIK KURUMUNDA AŞI

Sisteme öğretmen kimlikleriyle tanımladığımız zaman öğretmenlerimiz istedikleri sağlık kuruluşlarında aşılarını olabilecektir. Burası aile sağlığı merkezi, şehir hastanesi, üniversite ya da özel hastane de olabilir. Böylece öğretmenlerimizin hızlıca aşılanmasıyla okulların açılması yönünde süreç daha kolay hale gelebilir.

AŞILAMA NE ZAMAN YAPILACAK?

Aşılamanın sürecin başında yapılması doğru bir şey. Çünkü biliyoruz ki en iyi ve en yoğun antikor düzeyi, hatta şu anki bilgimize göre en uzun süre kalabilecek antikor düzeyi, bir doz aşıdan sonra ikinci doz aşının olması ve bu aranın 4 hafta olmasıyla ortaya çıkıyor.

Ayrıca, 7-8 hafta arasında iyi bir antikor düzeyi başlıyor. O zaman hemen şubat başında aşılarsak, eğitimin yoğunlaştığı dönemde öğretmenlerimizin bir hayli kısmı aşılanmış olur.”