CiddiGazete- Mersin'in Çamlıyayla İlçesi'nde Türkiye'ye model olacak eğitim tesisi atağı gerçekleştirildi.

İlçe Kaymakamı Resul Yıldırım'ın çabası ve destekleriyle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce yaptırılan Kütüphaneler, Tasarım Beceri Atölyeleri ve Yeni Nesil Öğretmenler Odası'ndan oluşan 7 eserin açılışları yapıldı.

Açılışlara Çamlıyayla Kaymakamı Resul Yıldırım'ın yanısıra, Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Selahaddin Ozanoğlu, Jandarma Komutanı Selçuk Özdemir, Emniyet Amir V. Mustafa Çelik, Hastane Başhekimi Nurver Göksu, Nüfus Müdürü Mahmut Karakaya, Tarım ve Orman İlçe Müdürü Ramazan Yıldız, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Bulut, Cumayakası Mahalle Muhtarı Ahmet Yılmaz, eğitim yöneticileri, öğretmenler, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanları ve veliler katıldı.

FOTOĞRAFLAR: CiddiGazete

Sebil Şehit Mustafa Oğuz Ortaokulu'nda yapılan törende konuşan Çamlıyayla Kaymakamı Resul Yıldırım; ilçede göreve başladığı günden beri eğitimin en önemli çalışma alanı olduğunu dile getirerek, kısa sürede yapılan işlerden duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Salgın sürecinden dolayı yapmak istediklerinin tamamını yapamadıklarını ancak açılışı yapılan tesislerin ortaya çıkarılması sürecinde büyük emekler harcandığını belirtti ve emek verenlere saygı duyulmasının gereğini vurguladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Selahaddin Ozanoğlu ise eğitimdeki sorunların tespiti ile çalışmaya başlandığını; bir yandan öğretmenlerimizin mesleki gelişimine katkı sağlayıcı faaliyetler icra edilirken, bir yandan akademik başarı süreci takip edildiğini, bir yandan da okullarımızın fiziki eksiklerini tamamlama çabası içerisinde olunduğunu ve tüm alanlarda başarılı işler yapıldığını belirtti.

Yapılan tesislerin ilçenin eğitimine katma değer katacağına inandığını ancak önemli olanın bu eserlerin içerisindeki öğrenci faaliyetleri olduğunu, bunu da yönetici ve öğretmenlerin sağlayacağına inandığını ifade etti. Yapılan çalışmalarla öncelikli olarak çocukların yararının düşünüldüğünü dile getiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Ozanoğlu; Çamlıyayla'da etki ve yetki sahibi herkesin bu ilçenin çocuklarının eğitimi için sorumluluk alması gerektiğini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından sırasıyla; Sebil Şehit Mustafa Oğuz Ortaokulu Kütüphanesi, Kasım Ekenler Ç.P.A.Lisesi Kütüphanesi, Kasım Ekenler Ç.P.A.Lisesi Yeni Nesil Öğretmenler Odası, Halk Eğitimi Merkezi El Sanatları Atölyesi, Atatürk Ortaokulu Kütüphanesi Atatürk Ortaokulu Müzik Tasarım Beceri Atölyesi, Atatürk İlkokulu Zeka Oyunları Tasarım Beceri Atölyesi hizmete açıldı.