CiddiGazete- Türkiye genelinde etkili olan kar yağışı sonrası birçok ilde eğitime ara verildi. Kurumlar kar tatili haberini peş peşe duyurdu.

BİTLİS

Bitlis Milli Eğitim Müdürlüğünün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle merkez ve merkez ilçeye bağlı resmi ve özel bütün eğitim kurumlarında 20 Aralık 2021 Pazartesi günü öğleden sonra ve 21 Aralık 2021 Salı günü eğitim öğretime ara verildiği bildirildi.

ADANA

Saimbeyli ve Tufanbeyli ilçelerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle okulların (salı) tatil olacağı açıklandı. Tufanbeyli Kaymakamlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "İlçemizde gerçekleşen yoğun kar yağışı sebebiyle öğrenci ve öğretmenlerimizin olumsuz bir durumla karşılaşmamaları amacıyla 21 Aralık Salı günü eğitim ve öğretime 1 gün daha ara verilmiştir. Ayrıca engelli ve hamile kamu çalışanları da idari izinli sayılacaktır" ifadeleri kullanıldı.

KONYA

Konya’da, yoğun kar yağışı nedeniyle 24 ilçede yüz yüze eğitime verilen ara, 9 ilçe için 1 gün daha uzatıldı.

BİNGÖL

Bingöl’de etkili olan kar yağışı nedeniyle Karlıova ve Yedisu ilçelerinde eğitime bir gün ara verildi. Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle birçok ilde olduğu gibi Bingöl’de de bazı ilçelerde eğitime verildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgilere göre, olumsuz hava koşulları nedeniyle Karlıova ve Yedisu ilçelerinde eğitime yarın (bugün) ara verildi. Yoğun kar yağışının etkisini gösterdiği Adaklı ve Yayladere ilçelerinde de taşımalı eğitime 1 gün ara verildiği öğrenildi. Eğitime ara verilen ilçelerde kamuda çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı belirtildi.

TUNCELİ

Tunceli’nin Ovacık ilçesinde yoğun kar yağışı nedeni ile eğitime bir gün ara verildi.Tunceli Valiliğinden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle Ovacık ilçesinde ilk, orta ve lise düzeyindeki okullarda 21 Aralık Salı günü eğitim ve öğretime ara verildiği kaydedildi. Açıklamada aynı gün Ovacık ilçesinde kamu kurum ve kuruluşlarında görevli engelli personel ile hamile personelin de idari izinli sayılacağı belirtildi.

MUŞ

Muş merkez ve ilçelerinde etkili olan yoğun kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Muş Valiliği tarafından yapılan açıklamada, 21 Aralık 2021 Salı günü eğitim öğretime 1 gün ara verildiği belirtildi. Açıklamada, "Yoğun kar ve elverişsiz hava koşulları nedeniyle; 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince; 21 Aralık 2021 Salı günü İl genelinde (yatılı okulların pansiyon kısmında kalan öğrenciler hariç olmak üzere) eğitim-öğretime 1 gün süre ile ara verilmesine karar verilmiştir. Ayrıca, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelin 21 Aralık 2021 Salı günü idari izinli sayılmaları uygun görülmüştür. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

HAKKARİ

Hakkari merkez ve Yüksekova ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitime bir gün ara verildi. Hakkari Valiliği tarafından yapılan açıklamada,"Valiliğimizin aldığı karar ile yoğun kar yağışı nedeniyle 21 Aralık 2021 Salı günü İlimiz Merkezinde taşımalı eğitime, Yüksekova İlçemizde ve bağlı köylerinde ise okullarımızın tamamında eğitim-öğretime 1 gün süre ile ara verilmiştir" denildi.