CiddiGazete- Üniversitelerden peş peşe online sınav kararları gelmesiyle birlikte gözler Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesine çevrilmişti. Yayınlanan takvime göre güz dönemi dönem sonu sınavları 08-09 Ocak tarihinde düzenlenecekti. Öğrenciler salgın nedeniyle sınavların ertelenmesini veya online olmasını beklerken konuyla ilgili beklenen açıklama geldi.

Salgın döneminde öğrencilerin mağduriyet yaşamaması adına Anadolu Üniversitesi geçtiğimiz dönem yaz okulu sınavları hariç tüm sınavları internet üzerinden düzenlemişti.

2021-2022 eğitim öğretim yılında ilk sınav olan ara sınavlar ise yüz yüze imkanlarla Türkiye genelinde yapılmıştı. Dönem sonu ortalamasına %70 etki edecek sınavların nasıl yapılacağına ilişkin oldukça bilgi kirliliği bulunurken, Açıköğretim Fakültesi İktisat ve İşletme Fakültesi tartışmalara son noktayı koydu. AÖF dönem sonu sınavlarında adaylara 20 soru yöneltilecek ve 30 dakika sınav süresi verilecek. Öğrencilerin başarılı sayılmaları için dersten en az 35 puan almaları gerekmektedir. Peki AÖF sınavları yüz yüze mi yoksa online mı yapılacak? İşte üniversiteden yapılan o açıklama:

"SINAV GİRİŞ BELGELERİ EN KISA SÜREDE YAYINLANACAK"

Anadolu Üniversitesi, sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, sınav giriş belgelerinin en kısa sürede yayınlanacağı bilgisi paylaşıldı. Sınav giriş belgesinde adayların sınava katılacakları okulların açık adresi, salon, sıra gibi bilgiler yer alıyor. Bu da sınavların yüz yüze yapılacağı anlamını taşıyor. İşte sosyal medya hesabından yapılan o açıklama:

AÖF DÖNEM SONU SINAVLARI NE ZAMAN NASIL YAPILACAK

Açıköğretim Fakültesinden yayınlanan takvime göre sınavlar 08-09 Ocak tarihinde düzenlenecek. Daha önce yapılan açıklamaya göre sınavların yüz yüze imkanlarla okul ortamında yapılması öngörülüyor. Anadolu Üniversitesi, ara sınavlar not ortalamasına yüzde 30, dönem sonu sınavları ise yüzde 70 etki edecek.

Öğrencilere sorumlu olunan her ders için 20 soru yöneltilecek ve 30 dakika sınav süresi verilecek. Sınavlardan en az 35 alan öğrenciler dersi başarıyla tamamlayacak.

ÖĞRENCİLERDE YÜZ YÜZE SINAV TEDİRGİNLİĞİ

Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi'nde aktif/pasif öğrenim gören yaklaşık 3.5 milyon öğrenci, yüz yüze sınav tedirginliği yaşamaya başladı.

Günlük vaka sayısının 55 bin seviyesine gelmesi, yüz yüze sınavlara girecek olan öğrencilerin korkulu rüyası oldu.

Sınavların online olması yönündeki talep, Sağlık Bakanlığı'nın ürkütücü verilerine rağmen, Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü tarafından henüz karşılık görmedi.

Öğrencilerin tedirginliği sosyal medyaya yansıdı. Twitter'da "EğitimleDeğilÖlümleYüzYüzeyiz" başlığı gündem oldu.

AÖF'te öğretim gören ve sadece sınavlarda bir araya gelen öğrenciler, sınavların online olması isterken, Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü'nün konuyla ilgili son değerlendirmesi beklenmeye başlandı.