CİDDİGAZETE

İstanbul'daki korkutan depremin ardından okulların yarın tatil edilip edilmeyeceği büyük bir merakla bekleniyordu. Konuyla ilgili ilk açıklama İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan geldi. Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda saat 20.00'de konuyla ilgili bir açıklama yapılacağını duyurdu. Bu paylaşımın ardından da saat 20.00'de valilik binasında kriz toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıdan sonra kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Yarın okulları tatil ettirecek herhangi bir hususa rastlanmadı. Dolayısıyla yarın okullar açık olacak" ifadelerini kullandı.

İstanbul’da meydana gelen 5,8 büyüklüğündeki depremin ardından okullar bugün tatil edilmişti. Tatilin yarın da devam edip etmeyeceği merak edilirken İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Bazı sosyal medya hesaplarında İstanbul'da deprem nedeniyle eğitim öğretimin yarın tatil edildiği yönünde doğru olmayan paylaşımlarda bulunulduğu anlaşılmıştır. 7060 okulda tarama çalışmaları devam etmektedir. Saat 20.00 itibariyle gerekli açıklama yapılacaktır.”

YARIN OKULLAR AÇIK

Konuyla ilgili en net bilgi ise İstanbul Valiliği’nde gerçekleştirilen kriz toplantısının ardından geldi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay yaptığı açıklamada, “Yarın okulları tatil ettirecek herhangi bir hususa rastlanmadı. Dolayısıyla yarın okullar açık olacak” diye konuştu.

VALİ YERLİKAYA DA SOSYAL MEDYA HESABINDAN DUYURDU

Vali Yerlikaya da, sosyal medya hesabından “İl Milli Eğitim Müdürlüğü'müz aracılığıyla 7060 okulumuzda gerekli incelemeler yapılmıştır.

Bu incelemeler sonucunda eğitim öğretime ara verilmesini gerektirecek herhangi bir olumsuz duruma rastlanılmamıştır.

Yarın okullarımızda eğitim ve öğretime devam edilecektir" dedi.