CiddiGazete- Kredi Yurtlar Kurumu'nun (KYK) verdiği öğrenci kredileri, sosyal medyanın da gündeminde. Birçok öğrenci Twitter'dan ödemesi gereken borç miktarlarını paylaşarak, hükümete tepki gösterdi.

23 BİN LİRA VERDİLER 74 BİN LİRA İSTİYORLAR

Sosyal medyada paylaşılan ve KYK borcu olduğu öne sürülen görsellere göre okul boyunca 23 ila 32 bin TL arasında devletten kredi alan öğrencilere 74 bin liradan 100 bin liraya kadar değişen tutarlarda borç çıktığı görüldü.

Öğrenciler çıkan borçlara tepki gösterirken, devletten borçlarının silinmesi talebinde bulundu.

Hukuk fakültesinden 30 Haziran'da mezun olan bir öğrenciden, borcunu 1 Temmuz'da peşin öderse 60 bin 74 TL, taksitle ödemesi halinde ise 74 bin 288 TL istendi. Son ödenen KYK kredisinin 850 TL, ertesi gün istenen geri ödeme tablosundaki ilk taksidin ise 2 bin TL olması şaşkınlık yarattı.

BİR TEPKİ DE İYİ PARTİLİ UĞUR POYRAZ'DAN

İyi Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz da yaptığı Twitter paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

- KYK yurtlarına %80 zam yapıp, 41.000₺ KYK kredisi alan öğrencinin kredi borcunu 152.000₺ hesaplayan bu iktidarın artık gençlerimize verecek hiçbir şeyi kalmamıştır.

- Gençlerin dilinden konuşmayan, onları anlamayan bu iktidarı gençlerimizle el ele vererek değiştireceğiz.

KEMAL KILIÇDAROĞLU: ÖDEMEYİN

Twitter'da bir öğrenci, kendisinin KYK borcunu şu ifadelerle duyurdu:

"Lisans eğitimi için aldığım 41 bin TL kredinin geri ödemesi! İstenen bu miktar şaka olmalı" dedi. Öğrenciden 152 bin 818 TL geri ödeme istendiği görüldü.

Öğrencinin tweetini alıntılayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, öğrencilere KYK borcunu ödememe çağrısı yaptı. Kemal Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

- Gençlere sesleniyorum: Faizli KYK borçlarını ödemeyin!

- Bir sene içinde iktidara geliyoruz; sözünü verdiğim gibi, sizden sadece ana para talep edilecek, o da iş bulduğunuzda.