CiddiGazete- Liseye Geçiş Sınavı (LGS) puanıyla öğrenci alan sınavlı liseler ile sınavsız öğrenci alan okullar için yapılan tercihlerin sonuçları Milli Eğitim Bakanlığınca "meb.gov.tr" internet adresinden açıklandı.

LGS yerleştirme sonuçlarına göre, merkezi sınavla öğrenci alan fen, sosyal bilimler ve Anadolu liseleri yüzde 100 doldu.

Öğrenciler hangi okula yerleştiklerini ya da yerleşemediklerini internet üzerinden öğrenirken herhangi bir okula yerleşemeyen öğrenciler açık liseye kaydedilecek.

16-19 Temmuz 2020 tarihleri arasında LGS tercihleri yapılmıştı. Bu tarihte aralarında yabancı özel liselerin de bulduğu özel okullarda da kayıtlar gerçekleşmişti. Özel okullara kesin kayıt yaptıran öğrenciler devlet liseleri için tercih yapamadı.

Ancak LGS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasından sonra uygulanacak iki nakil döneminde bu öğrenciler de tercih yapabilecek.

LGS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasından sonra bu kez LGS’de nakil dönemi başlayacak. Bu uygulamaya yerleşen, yerleşmeyen, özel okula kayıt yaptıran tüm öğrenciler katılabilecek.