CiddiGazete- Yaklaşık 1.5 milyon öğrencinin merakla beklediği sonuçlar açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı, LGS sonuçlarını 09.00'da erişime açtı. Sınava giren öğrenciler, T.C. Kimlik Numarası ve doğum tarihi ile sınav sonucunu öğrenebiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı, LGS sınavı ile ilgili verileri de paylaştı. Sınava katılan milyonlarca öğrenci, gün içerisinde açıklanacak tercih kılavuzunu bekliyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, LGS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih kılavuzunun da yayınlanacağını söylemişti.

LGS TERCİHLERİ BAŞLADI MI?

LGS tercihleri, sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte yapılmaya başlanacak. Sınava giren öğrenciler, LGS lise taban puanlarını inceleyerek tercih işlemlerini yapabilecek.

LGS TERCİH KILAVUZU AÇIKLANDI MI?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, LGS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih işlemlerinin de başlayacağını belirtmişti. LGS tercih kılavuzunun, gün içerisinden Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanması bekleniyor.

KAÇ ÖĞRENCİ TAM PUAN ALDI?

Milli Eğitim Bakanlığınca LGS kapsamında yapılan merkezi sınavın sonuçları "meb.gov.tr" adresinden açıklandı. LGS kapsamındaki merkezi sınavda 42 farklı ilden 181 öğrenci tüm soruları doğru cevaplayarak 500 tam puan aldı

LGS’DE KIZ ÖĞRENCİLER DAHA BAŞARILI OLDU

LGS kapsamındaki merkezi sınavda kız öğrenciler, matematik dışındaki tüm alt testlerde erkek öğrencilerden başarılı oldu.

EN YÜKSEK FEN BİLGİSİ, EN DÜŞÜK MATEMATİK

Soru sayısı 20 olan alt testler arasında öğrenciler en yüksek başarıyı fen bilimleri alt testinde en düşük başarıyı matematik alt testinde gösterdi.