Ankara'da gazetecilerle bir araya gelen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Bize izin verin. İzin vermezseniz, aynı hataları yaparız. Bu 50 yıllık mesele. Bu teknik mesele olmaktan öte kültür meselesi. Biz bu kültür üzerinden, bu toprağın kokusu üzerinden bir şey yapmak istiyoruz. Bu nedenle o zamana ihtiyacımız var. Bunu yapmazsak, sel bizi sürükleyecek. Nehrimizin yatağını açalım” dedi.

Ziya Selçuk, hiçbir öğrenci ve velinin sürprizle karşılaşmayacağını belirterek, “Bir masadaki tuzluğun yerini değiştirerek sistemi değiştirdiğimizi söylemeyeceğiz. Masanın tümünü değiştireceğiz. Eğitim uzun sürede inşa edilir ama kısa sürede zarar görür. En geç iki ay içinde üç yıllık bir program açıklayacağız. Bizim üç yıl içinde yol haritamız budur diyeceğiz ve nereye gelmek istediğimizi söyleyeceğiz” dedi.

BAKAN DEĞİL, GÖREN OLMAYA ÇALIŞACAĞIM

Selçuk, “Bir defa ben bakan olmaya çalışmayacağım, gören olmaya çalışacağım. Bunu yaparken adaleti şiar edeceğim” dedi.

Önceliklerinin dezavantajlı çocuklar olduğunu anlatan Selçuk, “Eşitliği ikinci planda tutuyoruz. Adalet birinci planda. Dezavantajlı çocukların eşitliğe değil, adalete ihtiyacı var. Dezavantajlı çocuklar, öğretmenler bizim önceliğimiz olacak” dedi.

SİSTEM DEĞİL, UYGULAMA DEĞİŞİKLİĞİ OLUYOR

Bir sınavı değiştirip, başka bir sınav koymanın sistem değişikliği değil, uygulama değişikliği olduğu anlatan Selçuk, şöyle devam etti: “Bir uygulamada yapılan değişikliği toplum sistem değişikliği olarak alıyor. Bizim açık denizde giden çok büyük gemimiz var. Bu gemiyi limana çekip onarma imkanına sahip değiliz. Yürüyor o gemi ve içinde öğretmenler, öğrenciler. Bu gemi yürürken tadilat içinde olacağız.”