CiddiGazete/özel- Akit'in eski yazarı Mehtap Yılmaz'ın eşi Ali Gür'ün Gaziantep Üniversitesi Rektörlüğü görevi sona erdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hakkında yıllardır "FETÖ'cü" şikayetleri olan Ali Gür'ü bugün görevden alarak yerine Prof. Dr. Arif Özaydın'ı atadı.

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in cinsel kimliğini yorumladığı çok sayıda yazısı olan Mehtap Yılmaz'ın Akit'teki görevine de bir süre önce son verilmişti.

Gaziantep Üniversitesi'yle ilgili yargıya intikal eden çok sayıda yolsuzluk dosyasının yanısıra, Prof. Dr. Ali Gür hakkında da "FETÖ'cü" suçlamaları yapılmıştı.

AKP eski milletvekili Şamil Tayyar, Ali Gür'ün FETÖ iltisaklı olduğunu defalarca dile getirmiş ancak ne YÖK, ne de Cumhurbaşkanlığı tarafından hakkında bir işlem yapılmamıştı.

Bugünkü kararnameyle görevine son verilen Ali Gür'ün gidişine en çok üniversite personeli sevindi.

Davul-zurna ekibi tutan personel, üniversite kampüsünün kapısında kutlama yaptı.

HULUSİ AKAR MEHTAP YILMAZ'I ZİYARET ETMİŞTİ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı olduğu dönemde, Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ndeki yaralı askerleri ziyarete gitti.

O dönem Akit Gazetesi'nde yazan ve muhalefete çok ağır iftiralarda bulunan Mehtap Yılmaz'ın da hastanede tedavi gördüğünü öğrendi. Askerleri ziyaret eden Hulusi Akar, AKP'ye destek veren Mehtap Yılmaz'ı da boş geçmedi ve geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.