CiddiGazete- AKP'li Melih Bulu'nun Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanması nedeniyle öğrenciler dün öğleden sonra üniversite önünde eylem yaptı.

Barikat kuran polisin kelepçeyle üniversitenin bahçe kapısını kilitlemesi hafızalara kazınırken, eylem sırasında gözaltına alınan bazı öğrenciler akşam saatlerinde serbest bırakıldı.

ÖĞRENCİ KOLEKTİFLERİ AÇIKLAMA YAPTI

Hükümetten öğrenci eylemine yönelik eleştirel açıklamalar gelirken, bu sabah saatlerinde öğrenci evlerine polisin operasyon yaptığı belirtildi. Öğrenci Kolektifleri sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre çok sayıda öğrenci gözaltına alındı.

Açıklamada şöyle denildi:

Boğaziçi'nde kayyumu protesto eden üniversiteliler sabaha karşı ev baskınlarıyla gözaltına alındı.

4'ü Öğrenci Kolektifleri'nden çok sayıda üniversiteli gözaltında.

Polisin elinde uzun bir liste olduğu tahmin ediliyor.

İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, "Kayyım rektör istemiyoruz" diyen Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin protestolarıyla ilgili açıklama yaptı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs Ana Giriş Kapısı önünde "Üniversitemizde Kayyum Rektör İstemiyoruz" başlığı altında basın açıklaması ve protesto gösterisi yapan kişilerden, gösteriler sırasında "2911 Sayılı Kanuna Muhalefet" ve "Görevli Memura Mukavemet" suçlarını işledikleri tespit edilen 28 şüphelinin yakalanmasına yönelik operasyon düzenlenmiştir" denildi.

Açıklamada, saat 05.00'te 13 ilçede 24 adrese yapılan eş zamanlı operasyonlarda 16 kişinin gözaltına alındığı kaydedildi. Diğer kişilere yönelik çalışmaların ise sürdüğü belirtildi.

12 EYLÜL'DEN SONRA KURUM DIŞINDAN ATANAN İLK REKTÖR

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenleri, Melih Bulu'nun rektör olarak atanmasına karşı çıkıyor. Bulu'nun 12 Eylül askeri darbesinden sonra Boğaziçi Üniversitesi'ne kurum dışından atanan ilk rektör olduğunu belirten öğretim üyeleri ve öğrenciler, akademik yöneticilerin seçimle belirlenmesi çağrı yaptılar.