CiddiGazete- Uzun süren salgın koşullu eğitim sürecinin ardından yine okullarda salgınla mücadeleye devam edilirken, öğrenciler artık tamamen yüz yüze eğitime geçti. Şimdi ise 15 gün sürecek olan yarıyıl tatili başlayacak.

SODİMER Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan, yarıyıl tatili sürecinde öğrencilerin akademik ve psiko-sosyal gelişimleri için önemli noktalara dikkat çekti.

Eraslan'ın yarıyıl tatili için öğrencilere şu öneri şu şekilde: "Uzun ve yorucu bir dönemin ardından öğrencilerimiz tatilde bol bol dinlenmeli ve yeni döneme kendilerini en iyi şekilde hazırlamalıdır. Yarıyıl tatilinde özellikle ikinci haftadan öğrenme eksiklikleri üzerinde çalışmak gerekecektir. Öğrenciler bol soru çözerek eksik kaldığı konuları belirlemeli ve yeni dönemde öğreneceği konulara göz atmalı. Yeni dönemde yüz yüze eğitime devam edecek öğrenciler önümüzdeki dönem için süreç hedeflerini de belirlemeli.

Prof. Dr. Levent Eraslan, yarın Habertürk TV'de katılacağı canlı yayında, ara tatille ilgili değerlendirmeler yapacak.

Tatilde öğrencilerin ekran kullanımı süresine, uyku ve beslenme düzenine dikkat çeken Eraslan öğrencileri şöyle uyardı: "Öğrenciler ara tatilde okul temposuna hazır olabilmek için uyku ve beslenme düzenini iyileştirmeli. Tatil boyunca derslerden uzak kalmak ve dijital dünyada fazla vakit geçirmek çeşitli sıkıntıları da beraberinde getirebilir. Ekran başında fazla vakit geçirmek yerine pandemi kurallarına uyarak dışarıda ya da evin içerisinde fiziksel aktivitelerde bulunmak çok önemli. Bu anlamda öğrenciler imkanları dahilinde ve pandemi koşullarına da dikkat ederek tiyatro, sinema ve açık alan etkinliklerine yönlendirilmeli."

Yarıyıl tatilinde aileleri de özellikle uyaran SODİMER Başkanı Eraslan, "Çocuğunuzun tatil süreci boyunca ders tekrarlarını aksatmaması için günlük programlar oluşturun. Okul dönemi temposundan uzaklaşmamak için uyku ve beslenme düzenine de programda yer verin" önerilerinde bulundu.

Ailelerin çocukları ile kaliteli vakit geçirebilmesi için yarıyıl tatilinin iyi bir fırsat olduğunu belirten Eraslan, "Çocuğunuzu sürekli ders çalışmak için zorlamak yerine evde ve dışarıda beraber kaliteli vakit geçirmenizi sağlayacak aktiviteler planlayın. Ancak dijital dünya tehlikelerini de unutmamakta fayda var. Çocuklarınızın dijital izlerini takip ederek ara tatilde dijital dünyada serbest kalmalarına izin vermemelisiniz. Bununla beraber özellikle çocukların tatilde sıklıkla kullanacağı film-dizi platformlarını ve burada izledikleri içerikleri önceden incelemiş olduğunuzdan emin olmalısınız" dedi.