CiddiGazete- Öğrencilerin iki haftalık tatili bugün sona erdi. Tüm Türkiye'de ilk ve orta öğretim öğrencileri yarın dersbaşı yapacak.

Tatil öncesinde de önemli uyarılarda bulunanan SODİMER Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan, ailelere okula dönüşte şu önerilerde bulundu:

CORONAVİRÜS TEDBİRLERİNE DİKKAT EDİN

Aileler maske, dezenfektan gibi hijyen malzemelerinin kullanımı konusunda çocuklarını bilinçlendirmelidir. Çocuklara arkadaşları ile oynarken ya da yemek saatlerinde sosyal mesafe kurallarını ihlal etmemesi anlatılmalı, el yıkama alışkanlığı kazandırılmalı, maske gibi kişisel eşyalarını diğer kişilerle paylaşmaması gerektiği uygun bir dille açıklanmalıdır. Her ihtimale karşı öğrencilerin yanında yedek maske olmasına dikkat edilmelidir.

"RİSKLİ ÇOCUKLAR OKULA GÖNDERİLMEMELİ"

Ateş, öksürük, ishal gibi şikayetlerin olması ya da aile içerisinde Covid-19 tanısı alan kişilerin bulunması durumunda çocukların okula gönderilmemesi ve bu durumun okul idaresi ile paylaşılması gerekmektedir.

"VELİLER SABIRLI OLMALI"

Bir süredir okuldan uzak kalan öğrencilerin, daha sıkı hijyen ve mesafe kurallarıyla okula uyum sağlamakta çeşitli zorluklar yaşaması oldukça normaldir. Bu süreçte velilerin çocuklarına karşı anlayışlı, sabırlı ve destekleyici yaklaşımı çocukların psikolojik olarak okula hazırlanmasında oldukça önemlidir.

"ÖĞRETMENLERLE İLETİŞİM GÜÇLÜ TUTULMALI"

Ailelerin öğretmenlerle iyi iletişim kurmaları eğitimin her zaman en önemli bileşenlerinden biri olmuştur. Ancak özellikle pandeminin bu sürecinde öğrencilerin akademik, sosyal ve psikolojik olarak desteklenmeleri için öğretmenlerle ailelerin iş birliği büyük önem taşımaktadır. Aileler, çocuklarının alınan önlemler doğrultusunda evde kaldıkları süreçte de öğretmenler ile düzenli olarak görüşmeli ve çocuklarını akademik olarak desteklemenin yollarını öğrenmelidir. Bu sayede öğrencilerde oluşabilecek öğrenme eksikliklerinin önüne geçilmesi ve var olan eksikliklerin tamamlanması gerekmektedir.