CiddiGazete- 2020 yılında kurulan ve kuruluşunun henüz ilk birkaç ayında Genel Başkan Prof. Dr. Levent Eraslan'ın "salgın döneminde öğretmen olmak" başlıklı seminer serisi ile ülkemizde 50 bine yakın öğretmene ulaşan Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim Araştırma Merkezi (SODİMER) öğretmen eğitimlerine hız kesmeden devam ediyor.

Geçtiğimiz bir sene içerisinde güçlü iş birlikleri ve uzman kadrosu ile hem çevrim içi, hem de yüz yüze ortamlarda öğretmenlerle bir araya gelen SODİMER Öğretmen Akademisi, çeşitli konularda eğitimler veriyor.

Derneğin kuruluş amacı dünyada ve Türkiye'de sosyal medya ve dijital güvenlik çerçevesinde dijital yaşamın her alanındaki gelişmeleri takip etmek, çalışmaları desteklemek, bilimsel araştırmalar ve yayınlar yoluyla toplumu bilinçlendirmek.

Bu anlamda toplumu bilinçlendirmeye ve geleceğe hazırlamaya öğretmenlerden başlayan SODİMER Dijital Öğretmen Akademisi, öğretmenlerin dijital yeterliliklerini geliştirmek ve çocuk gelişiminde farkındalıklarını artırmak için akademisyenler ve alan uzmanları tarafından 20 binden fazla öğretmene çevrim içi ve yüz yüze eğitimler verdi.

Ülkemizde neredeyse tüm öğretmenlere dokunmaya çalışan SODİMER çalışamalarına kardeş ülkeler Azerbaycan ve KKTC’de devam etmeyi amaçlıyor. Prof. Dr. Levent Eraslan. "Değişen ve dönüşen eğitim süreçleri bağlamında tüm öğretmenlerimiz ciddi anlamada destek ve yardıma ihtiyaç duydular. Bu durum oldukça normal, normal olmayan öğretmenlerimiz için öğretmenlerimize ihtiyacı olan desteği sunmamak olur. Bu bağlamda öğretmenlerimizin ihtiyaçlarını en iyi şekilde analiz ettik ve alanında uzman hocalarımızla tamamen ücretsiz ve gönüllük esasına dayalı eğitimlerimizi ülkenin bir ucundan diğerine ulaştırdık. Şimdi ise kardeş ülkelerimizdeki öğretmenlerimizle bir arada olacak olmanın heyecanını yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

"SODİMER olarak sorumluluğumuzun farkındayız, ne yapmamız gerektiğinin de" mottosuyla çalışmalarına ara vermeden devam eden SODİMER, KKTC ve Azerbaycan Dijital Öğretmen Akademisi'ni bugün başlattı. 1 ay sürecek olan programda "Yeni Nesil Ders Tasarımı, Web 2.0 Araçları, Google Education Tools, Mobil Tasarım Araçları, Dijital Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme" dersleri yer alıyor.

Ayrıca katılımcılar, Prof. Dr. Emre Ünal ve Dr. Levent Emmungil tarafından verilecek iki konferansa da katılacak.

SODİMER Dijital Öğretmen Akademisi'nin Azerbaycan ve KKTC programlarında tamamen ücretsiz ve topluma hizmet bilinciyle yürütülecek olan eğitimler tüm öğretmenlerin katılımına açık olacak ve eğitimlerini Vedubox iş birliği ile yürütülecek.