CiddiGazete- Eğitimin her alanında çalışmalar yürüten ve dijital eğitim süreci boyunca farklı çalışma alanlarıyla öğretmenlerle bir araya gelen SODİMER, bu kez bir zirveyle ülkenin her yöresindeki öğretmenlerle buluşmayı hedefliyor.

Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim Araştırma Merkezi (SODİMER) Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan ve Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ koordinatörlüğünde, BUEK Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel'in de desteği ile gerçekleşecek olan "Dijital Eğitimde Fark Yaratanlar Zirvesi" ülkemizde her branştan öğretmenin dijital eğitim sürecinde yaşadığı tanıklıkları ve bu süreçteki başarı hikayelerinden geleceğin eğitimine ilham olmayı amaçlıyor.

Salgın sürecinde 10 binlerce öğretmen ile bir araya gelen SODİMER Başkanı Eraslan etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, "Pandemi döneminde dijital eğitim süreçlerine yaşadığımız hızlı geçiş birçok öğretmenimizin maddi ve manevi desteğe ihtiyaç duymasına sebep oldu. Bu süreçte öğretmenlerimiz bir yandan öğrencilerini özlerken, diğer yandan sürekli öğrencilerine dijital ortamlarda en iyi eğitimi sunabilmenin yollarını aradılar. Bu nedenle öğretmenlerimizin tanıklıkları ve onların sesini duyurabilmek bizim için çok değerli" dedi.

21-22 Mayıs'ta gerçekleşecek olan zirvede, her branştan öğretmenin katılımına olanak veren çeşitli temalar yer alacak.

Bu temalar altında öğretmenlerin ortaya koyduğu dijital eğitimin geleceğine yön verecek çalışmaları değerlendirilip tartışılacağı bir platform oluşturulacak. Zirvede, dijital eğitim materyalleri, ders tasarımları, öğrenciler için tasarlanmış bireysel ve grup çalışmaları ile ölçme-değerlendirme yöntemleri gibi öğretmenlerin ortaya koyduğu dijital eğitim süreçlerinin en önemli bileşenleri paylaşılacak.

"Dijital Eğitimde Fark Yaratanlar Zirvesi" için 15 Nisan tarihine kadar okul öncesinden lise kademesine kadar görev yapan tüm öğretmenlerin başvuruları kabul edilecek.

DİJİTAL EĞİTİM YENİ BİR ANLAM KAZANACAK

Dijital eğitim dönemi boyunca öğretmenlerin yürüttüğü çalışmaların ve tanıklıkların temel eğitim, dil eğitimi ve sanat eğitimi gibi dokuz farklı tema altında değerlendirileceği zirve, öğretmenlerin başarılarının anıldığı ve teşvik edildiği bir platformda değerlendirilecek.

SODİMER Başkanı Eraslan, zirvede öğretmenlerin çalışmalarını konuşup değerlendirirken en önemli amaçlarının başarı hikayelerini tüm öğretmenlerle paylaşmak ve Türkiye'nin eğitimini en ileri seviyeye ulaştırmak olduğunu söyledi.

Gerçekleştirilecek zirvede öğretmenlerin ortaya koyduğu performans, dijital eğitime yeni bir anlam kazandıracak ve daha ileriye taşınacak.