CiddiGazete- Günümüzde teknolojinin sürekli olarak geliştiği ve bireylere yeni sanal ortamlar sunulan dijital çağ içerisinde son günlerde en çok konuşulan ve merak edilen konu Metaverse haline geldi.

Henüz çok yeni bir kavram olan Metaverse her yaştan bireyin ilgisini çekiyor ve merakla bekleniyor. Eğitimden iş hayatına kadar birçok alanda kullanılması beklenen Metaverse ile ilgili çalışmalar devam ederken, bireyler bu konuda bilgilenmeye ve kendisine bu alanda nasıl bir yer açacağına öğrenmeye ihtiyaç duyuyor.

Dijital yaşam ve sanal ortamlara ilişkin birçok çalışmaya öncülük eden SODİMER, Metaverse Derneği iş birliğinde "SODİMER Meta Okulu"nu hayata geçirmeye hazırlanıyor.

14 Mart Pazartesi günü açılış konuşmalarıyla başlayacak SODİMER Meta Okulu'nda ilgili ve katılmak isteyen herkese bir ay sürecek eğitimler verilecek.

Haftanın üç günü farklı konularda alanında uzman kişilerce eğitimler yapılırken, katılımcılara farklı deneyimler sunulacak.

SODİMER Meta Okulu'nun açılışında Metaverse Derneği Başkanı Alphan Manas, yapımcı, senarist ve yönetmen Birol Güven ve SODİMER Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan'ın konuşmalarına yer verilecek.

Açılış programında farklı konulara değinecek konuşmacıların ardından ilk yerli ve milli Metaverse uygulamaları katılımcılar ile birlikte deneyimlenecek.

Yaklaşık bir ay sürecek eğitimlerin ardından ilgili katılımcıların Metaverse'e ilişkin var olan tüm bilgilere sahip olması beklenirken, Türkiye'nin ilk Metaverse Okulu eğitimini tamamlayan katılımcılara sertifikaları verilecek.

Açılışın ardından yapılacak derslerin başlıkları şöyle:

- Metaverse ve Temel Kavramları

- Metaverse'in Teknolojik Alt Yapısı

- VR-AR ve Meta Dünya

- PreMetaverse ve Ticarileşme

- Merkeziyetsizlik Temelleri ve Metaverse'de Merkeziyetsizlik

- Metaverse ve Eğitim Olanakları

- Metaverse ve Hukuk

- Metavese, Sanat ve İletişim Dünyası

- Yapay Zeka ve Meta Dünyası

- Metaverse Girişmciliği

- Metaverse ve Gelecek Projeksiyonları

- Metaverse Bir Ütopya mı, Distopya mı Yaratacak?

- Metaverse'ten Tekilliğe - Meta İnsan

- Panel