CiddiGazete- SODİMER, Metaverse eğitimlerinin ikincisi için hazırlıklarını tamamladı. 9 Mart'ta (yarın) başlayacak eğitimler için yazılı açıklama yapıldı.

SODİMER'den yapılan açıklama şöyle:

Teknolojinin gelişimiyle hızlanan dijital yaşam yeni bir döneme giriyor: Metaverse. Çok hızlı bir şekilde toplumsal yaşamımıza giren bu kavramın özellikleri, mümkünlüğü, avantaj ve dezavantajları ile yapısal özelliklerinin öncelikle öğrenilmesi ve kavranması gerekmektedir.

Dijitalleşen dünyada bilgi, hala en değerli güç ve bu gücün etkili kullanılması katma değerli bir yaşamın kurulması anlamına geliyor. SODİMER Metaverse Okulu olarak; katılımcılara dijital dünyanın kullanıcısı değil, bu dünyanın içerik üreticisi olmasının yollarını açmaya hazırlanıyoruz.

Bu amaçla kurulan SODİMER Metaverse Okulu Mart ayında açtığı ilk programla yüzlerce katılımcıya eğitim verdi. 9 Mayıs'ta başlayacak olan ikinci programında ise ülkemizin önde gelen kurumlarından akademisyenlerin katılacağı açılış paneliyle yine yüzlerce katılımcıya eğitim vermeye başlayacak.

SODİMER Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan moderatörlüğünde gerçekleşecek olan açılış paneline; Doğuş Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Berna Beyhan, Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Bilgin, ODTÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Pelin Angın ve Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Ergi Şener panelist olarak katılacaklar. Devamında ise katılımcılar, 12 derslik bir eğitim programına devam edecekler.

SODİMER Metaverse Okulu, SODİMER’in kamusal hizmet anlayışı gereği "ücretsiz" yapılacak ve programın şartlarını sağlayanlara katılım belgesi verilecektir. Dersler ilgili alanın uzmanları tarafından çevrim içi olacak şekilde, SODİMER dijital altyapısı ile 21.00-22.30 saatlerinde gerçekleşecektir.

SODİMER, her yaştan ve meslekten katılımcıya yeni dünyanın kapılarını açmayı amaçlamaktadır. Bu sebeple SODİMER Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan ve SODİMER Metaverse Okulu Direktörü Orçun Yılmaz tarafından Türkiye Metaverse Platformu kurulmuştur.

Türkiye Metaverse Platformu; ülkemizde metaverse, blockchain, VR, AR ve yapay zekâ gibi alanlarda üretim yapan girişimcilerden oluşmaktadır. Türkiye Metaverse Platformu'nun temel amacı, yerli ve milli üreticilerin açık ve şeffaf bir şekilde piyasada kendilerini tanıtmalarını ve ülke ekonomisine katkı sağlayacak ulusal ve uluslararası iş birlikleri oluşturmalarını sağlamaktır.

SODİMER Metaverse Okulu ile ilgili detaylara ve başvuru formuna akademi.sodimer.org sayfasından ulaşılabilir.

SODİMER’in diğer faaliyetleriyle ilgili ayrıntılı bilgilere sodimer.org safyasından ulaşılabilir.