CiddiGazete- SODİMER Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan, Facebook (Meta) Türkiye ve Azerbaycan Kamu Politikaları Direktörü Sezen Yeşil ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Türkiye'nin sosyal medya ve dijital güvenlik çalışmaları yürüten en önemli sivil toplum kuruluşlarından olan ve çeşitli alanlarda yaptığı akademik ve sosyal çalışmalarla tanınan SODİMER, sosyal medya şirketlerinin çalışmalarını da yakından takip ediyor.

Geçtiğimiz günlerde TBMM Dijital Mecralar Komisyonu ile Meta (Facebook) temsilcileri arasında gerçekleştirilen toplantıya da katılan Eraslan, önemli açıklamalar yapan Sezen Yeşil ile başkanlığını yürüttüğü SODİMER adına bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmede özellikle Türkiye'de sosyal medya kullanım alışkanlıkları, sosyal medyanın neden olduğu tehditler ve çözüm önerileri üzerine yoğunlaşan ve konuda çeşitli örneklere ilişkin değerlendirmeler yapan Yeşil ve Eraslan, Türkiye'de etkili sosyal medya kullanımı ve sosyal medyanın olumsuz etkilerine karşı önlem almak amacıyla birlikte çalışma konusunda görüş birliğine vardı.

SODİMER'in bugüne kadar gerçekleştirdiği akademik ve sosyal bir çok çalışmayı inceleyen Sezen Yeşil ve Eraslan, sosyal medya düzenlemeleri ve yapılabilecek iş birlikleri hakkında konuştu.

Görüşmeye ilişkin SODİMER Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan şu değerlendirmeyi yaptı: "Günümüzde tüm dünya aslında birer sosyal medya kullanıcısı. Bununla birlikte dünyadaki tüm işlemler ve işletmeler dijitale dönüşmüş durumdadır. Dolayısıyla günümüzün şartlarını en iyi şekilde değerlendirmek, toplumu sosyal medya ve dijital ortamları etkili bir şekilde kullanmaya yönlendirmek amacıyla bu tür iş birlikleri ve yeni çalışmalar büyük önem arz etmektedir. Meta, dijital alanda dünya devi olmayı amaçlayan bir şirket. Bu amaçla yola çıkarken her bir bireyin bu ortamları etkili ve doğru biçimde kullanmalarını sağlamayı amaçlıyorlar. Bu anlamda birçok çalışma yürüten, analizler sunan ve iş birliklerine açık olan şirket temsilcisi Sezen Yeşil ile gelecekte yapabileceğimiz çalışmalara öncülük edebilecek çok kıymetli bir görüşme gerçekleştirdik. Bu ve benzeri çalışmalar ile ülkemizde sosyal medya hukuku, sosyal medya etiği gibi kavramların gelişmesini ve her yaştan bireyin etkili birer dijital vatandaş olabilmeleri için önemli çalışmalar gerçekleştirmeyi planlıyoruz" dedi.