İzmir'de ilkokul öğrencilerinin sınıfta baktığı ve hikayesiyle ilgi çeken "Tombi" adlı kedi, bir çocuk kitabı serisinin baş kahramanı oldu.

Bayraklı ilçesindeki Ticaret Borsası İlkokulu 3-C sınıfı öğrencileri tarafından sınıfta bakılan, bir velinin endişesi üzerine geçen şubatta okuldan uzaklaştırılan ve sosyal medyadaki paylaşımların ardından, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün devreye girmesiyle yeniden okula dönen Tombi, öğretmen Özlem Pınar İvaşçu'nun hazırladığı kitap serisinde sınıf arkadaşlarıyla maceradan maceraya koşuyor.

Çocukları hem eğlendirmeyi hem de onlara yeni bilgiler edindirmeyi amaçlayan seride, Tombi ve sınıf arkadaşları, Türkiye'nin çeşitli yörelerini geziyor.

Serinin "Tombi Şanlıurfa'da" adlı ilk kitabının basımı tamamlanırken, yakında satışa çıkacak kitapta, "Tombi" ve sınıf arkadaşları, Şanlıurfa'nın tarihi ve turistik yerlerini, yöresel yemeklerini, coğrafi ve iklim koşullarını öğreniyor. Serinin bu macerasında, Tombi ve arkadaşları, dünyanın en eski tapınak kalıntılarına ev sahipliği yapan Göbeklitepe'yi de ziyaret ediyor.

10 kitaptan oluşacak seride, serinin 2. kitabında Tombi ve arkadaşları Efes Antik Kenti'ni gezecek. Kitap serisinden elde edilecek gelir sokak hayvanları için harcanacak.