CiddiGazete- Toplantının açılış konuşmalarını SODİMER Başkanı Prof. Dr. Levent Erasalan ve ünlü senarist Birol Güven gerçekleştirdi.

Konuşmalarında Levent Eraslan, "Metaverse tüm dünya için çok yeni bir süreç ancak dünya buraya evriliyor ve tüm avantaj, dezavantajlarıyla metaverse hayatımızın kaçınılmaz en önemli parçalarından biri olacaktır. Dolayısıyla ülkece sağlıklı bir biçimde bu yeni evren ötesi düzende var olabilmek için araştırmamız, incelememiz, tartışmamız ve ancak bu şekilde bu dünyanın bir parçası olmamız gerekiyor. Dolayısıyla her zaman olduğu gibi SODİMER olarak bu konuda da öncülük ederek gerçekten Türkiye'de sayılı uzman kişilerle bir araya geldik ve bugün burada geleceğimiz hakkında önemli tartışmalara yer vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Senarist Birol güven ise konuşmasında, metaverse dünyası ile son derece ilgili olduğunu belirterek şu ifadelere yer verdi: "Hayatımıza girişi bile çok hızlı oldu. NFT'yi yeni öğrenmişken metaverse ortaya çıktı. Bazı zamanlar öğrenmekten yoruldum ancak öğrendiğim anda çok etkiledi. Metaverse dünyamızın aynısı mı? Bir anda bütün dünya konuşmaya başladı, bunu konuşmamızı istediler. Hayatımızda değişiklikler olacak ve en büyük değişiklik ahlaki sözleşmede olacak, yeni bir sözleşmeye ihtiyacımız olacaktır. Mevcut sözleşmeyle mi gideceğiz, yenisini mi yaratacağız? Metaverse’de sosyal sınıflar nasıl olacak? Hangi dil konuşulacak, niteliği nasıl olacak? Onu merak ediyorum."

Açılış konuşmalarının ardından, ünlü fütürist Emrah Kaya ile başlayan sunum ve tartışma sürecinde, BAU Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nafiz Arıca, Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Asım Egemen Yılmaz, Ostim Teknik Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Levent Emmungil, Umut Demirezen ve Emre Yazıcı, metaverse dünyasına ilişkin ekonomiden felsefeye kadar çeşitli konularda sunumlarını gerçekleştirdi. Çok sayıda ilgili katılımcının yer aldığı toplantıda ilginç ve keyifli tartışma ve sohbet konularına yer verildi.