CiddiGazete- Hürriyetçi Eğitim Sen'in kurulduktan bir gün sonra kurucu Genel Sekreteri Ali İhsan Hasanpaşaoğlu, okul çıkışında beş kişiden oluşan, kar maskeli, ellerinde sopalar bulunan grubun saldırısına uğradı.

HASANPAŞAOĞLU'UNDAN AÇIKLAMA

Hürriyetçi Eğitim Sen Kurucu Genel Sekreteri Ali İhsan Hasanpaşaoğlu, "Bu çağdışı saldırılarla bizi mücadelemizden ve sendikal yürüyüşümüzden vazgeçireceğini sananlar yanılmaktadır. Kaldığımız yerden yılmadan yorulmadan devam edeceğiz" dedi.

LEVENT KURUOĞLU: YAZIKLAR OLSUN

Hürriyetçi Eğitim Sen Kurucu Genel Başkanı Levent Kuruoğlu, saldırıyla ilgili yaptığı Yeniçağ'a yaptığı açıklamada, "Son dönemde sendika yöneticilerine karşı baskı ve şiddet olaylarına bir yenisi daha eklenmiştir.

Hürriyetçi Eğitim Sen kurulduktan bir gün sonra 21 Aralık Salı yani bugün, Genel Sekreterimiz Ali İhsan Hasanpaşaoğlu, okul çıkışında kar maskeli 4-5 kişilik eli sopalı bir grubun kalleşçe saldırısına uğramıştır. Yapılan saldırıyı nefretle kınıyoruz.

Bu saldırı sadece bir eğitim çalışanına bir sendika yöneticisine değil tüm eğitim çalışanlarına ve hak ve emek mücadelesine karşı yapılmıştır. Türk sendikacılığının hangi zihniyetle karşı karşıya olduğu ortadadır. Sendika başkanlığı makamlarını korumak için üç maymunu oynayanlara, şiddete ortak olanlara yazıklar olsun!

Çıktığımız yoldan geri adım atacağımızı düşünüyorlarsa yanılıyorlar!

Hür sendikacılık anlayışıyla eğitim çalışanlarının hak ve hukuklarını korumak için tüm gücümüzle mücadeleye devam edeceğiz! Eğitim çalışanlarının bu zihniyete gereken cevabı vereceğine inancımız tamdır.

Bu ülkenin yönetiminden sorumlu tüm makam ve şahıslara bir çağrıda bulunuyoruz bu menfur saldırıyı gerçekleştiren saldırganları ve arkasındaki azmettiricileri bir an önce yakalayıp Türk adaletinin karşısına çıkarılmasını yetkililerden ivedilikle talep ediyoruz!

Meydan okuyoruz, meydanı boş bırakmayacağız. Hür sendikacılık mevzilerini terk etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

ALİ İHSAN HASANPAŞAOĞLU TÜRK EĞİTİM SEN'DEN İSTİFA ETMİŞTİ

Türk Eğitim Sen İstanbul 3 Nolu Şube Başkanlığından istifa ederek Hürriyetçi Eğitim Sen kurucuları arasında yer alan Ali İhsan Hasanpaşaoğlu yazılı bir açıklama yaparak, seçim sürecinde yaşanan baskı ve antidemokratik uygulamalara tepki olarak kongrede aday olmayacağını ve sendika üyeliğinden de istifa edeceğini açıklamıştı.

İSMAİL KONCUK DA SALDIRIYI KINADI

Türk sendikacılığının efsane isimlerinden Zafer Partisi Adana Milletvekili İsmail Koncuk da saldırıyı kınadı. Koncuk, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

- Yeni kurulan Hürriyetçi Eğitim Sen Genel Sekreteri, kıymetli kardeşim Ali İhsan Hasanpaşaoğlu'na yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum.

- Zorla, zorbalıkla hiç kimse bir yere varamayacağı gibi, Ali İhsan Hasanpaşaoğlu gibi bir yiğit dava adamını yolundan döndüremez. Geçmiş olsun.