CiddiGazete- SODİMER Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan, okullar açılırken öğretmenlere, ailelere ve öğrencilere önerilerde bulundu. Eraslan’ın önerileri şöyle:

ÖĞRETMENLERE ÖNERİLER

1. Öğrencilerin okula yeniden adaptasyonu için gerekli planlamaları yapmalı ve onları bu süreçte motive edici etkinliklere yer vermelisiniz.

2. Her öğrencinin bireysel olarak öğrenme eksikliklerini tespit etmeli ve kişiselleştirilmiş öğrenim programları oluşmalısınız.

3. Sınıfları ve öğrencileri aynı öğrenme ihtiyaçlarına sahip öğrenme grupları halinde tasarlamalı, planlamalı ve yürütmelisiniz.

4. Öğrencilerin kritik davranışlarını belirlemek amacıyla çeşitli değerlendirme yöntemleri seçilmeli ve gerekli destek sağlamalısınız.

5. Öğrencilerin duygusal ve sosyal ihtiyaçlarına daha çok dikkat etmelisiniz.

AİLELERE ÖNERİLER

1. Çocuklarınıza yaş gruplarına uygun bir şekilde canlandırma veya hikâye anlatımı yöntemlerini de kullanarak sosyal mesafe ve hijyen kurallarını anlatmalısınız.

2. Çocuklarınızın akademik, sosyal ve davranışsal ihtiyaçlarını belirlemek için öğretmenleri ile iletişime geçmelisiniz.

3. Öğretmenler tarafından gönderilen ders sonrası pekiştirme ve kişiselleştirilmiş öğrenim etkinliklerini takip etmelisiniz.

4. Çocuklarınızın okula yeniden uyum sürecinde sabırlı ve destekleyici bir tutum sergilemelisiniz.

5. Çocuklarınızın doğru bir çalışma düzeni oluşturmasını ve düzenli bir program geliştirmesini teşvik etmelisiniz.

ÖĞRENCİLERE ÖNERİLER

1. Öğretmeniniz ve aileleriniz ile her konuda konuşarak yardım alabileceğinizi unutmamalısınız.

2. Dijital eğitim sürecinde öğrendiğiniz tüm konuları küçük parçalara bölerek tekrar etmelisiniz.

3. Yeni dönemde öğreneceğiniz konulara göz atarak kendinizi yeni öğrenmeler için hazırlamalısınız.

4. Pandemi süreci boyunca yaşadığınız sorunlar ve deneyimleriniz hakkında arkadaşlarınızla ve okul rehber öğretmeninizle konuşarak yardım almaktan çekinmemelisiniz.

5. Okulda öğrendiğiniz konuları dijital eğitim programları ile desteklemeli ancak diğer etkinlikler için dijital dünya kullanımınızı sınırlandırmalısınız.