CiddiGazete- Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, ücretsiz internet hizmetinin belediyeye bağlı EGO otobüslerinde de hizmete sunulacağını açıkladı. Yavaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Dijitalleşen dünyanın gerekliliklerini yakından takip ediyor, köylerimizde ve meydanlarımızda başlattığımız ücretsiz internet hizmetini EGO otobüslerimize de taşıyoruz. BLD 4.0 anlayışımız doğrultusunda temmuz ayı sonuna kadar 1851 otobüste hizmete başlıyoruz" ifadelerini kullandı.

"BAYRAM ÖNCESİ 600 İLE 700 OTOBÜSÜMÜZDE KURULUM TAMAMLANMIŞ OLACAK"

Videoda otobüslerdeki ücretsiz internet hizmeti ile ilgili bilgiler veren EGO Bilgi İşlem Müdürü Ali Yayla şunları söyledi: "Bayram öncesi Cuma Gününe kadar 600 ile 700 otobüsümüzde kurulum tamamlanmış olacaktır. Vatandaşlarımıza her bir otobüs için başlangıç olarak 150 GB internet sunulacaktır."

"YOLDAKİ ZAMANIN DAHA VERİMLİ KULLANILMASI İÇİN ÇOK GÜZEL BİR UYGULAMA"

ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın paylaştığı videoda vatandaşların sunulacak wi-fi hizmeti ile ilgili şu görüşlerine de yer verildi:

- Mesela benim otobüsle eve gitmem yarım saat 1 saati buluyor. O sürede en azından Wİ-Fİ ile işlerimi halledebiliyorum. Mesela kendi internetim kalmadığı zaman burayı kullanarak halledebilirim bence.

- İnterneti olmayıp mesela ulaşım için bu kadar zaman geçiren var. Bence mantıklı bir uygulama.

- Yoldaki zamanın daha verimli kullanılması için bence çok güzel bir uygulama. Çok yerinde olmuş.

- Zaten herkes telefonda vakit geçiriyor otobüste. Bence iyi bir şey olmuş.