CiddiGazete- Coronavirüs salgını nedeniyle en büyük riski taşıyan meslek gurubundan olan sağlık personelleri arasında yer alan hemşirelerin, koruyucu malzemeye ulaşmakta zorlandığı iddia edildi.

Konuyla ilgili İstanbul Aile Sağlığı Elemanları, Sağlık Memuru, Att, Hemşire ve Ebe Derneği (İSAHED) tarafından yapılan açıklamada; ”Aile sağlığı merkezlerinde koruyucu sağlık hizmetlerinin tamamı hemşire ve ebeler tarafından verilmektedir. Ancak gelinen noktada akıldan ve bilimden uzak bir şekilde koruyucu ekipmanlarımız temin edilmeden hizmet vermeye çalışmaktayız” ifadelerine yer verildi.

ELDİVEN, MASKE, DEZENFEKTAN

Açıklamada, “Normal koşullarda bile Aile Sağlığı Merkezlerinde olması gereken ve Aile Hekimlerine verilen ödenekle temin edilen eldiven, maske ve dezenfektan gibi malzemelerin olmadığı gerçeği ile karşı karşıyayız" denildi.

“SADECE DOKTORLARA”

Halk “Sağlığı Müdürlüğü tarafından dağıtılan ekipmanların kısıtlı olduğu açıklamada, “Ekipmanlar kendilerine zaten ödenek yapıldığı halde ‘sadece doktorlara’ denilerek dağıtılmaktadır” ifadelerine yer verildi.

“BİRÇOK ARKADAŞIMIZA COVİD-19 TANISI”

Hemşire ve ebelerden koruyucu malzemeleri kendi imkanları ile karşılaması beklendiği ifade edilen açıklamada, “Hastalarla ilk teması gerçekleştiren birçok arkadaşımız Covid-19 tanısı almıştı. Birinci basamak sağlık hizmetlerinin verilmesinde aktif rol oynayan, hastayla birebir temas halinde olan Aile Sağlığı Merkezlerinde çalışan hemşire, ebe ve ATT’lerin yok sayılıyor olması kabul edilemez” denilen açıklamada, malzemeleri kimin temin edeceği Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya şu ifadelerle soruldu:

KİM TEMİN EDECEK?

- Halk Sağlığı Müdürlüğü, ‘Pandemi’ ile mücadelesinde en etkin iş gücünü gözden çıkararak hem çalışan hem toplum sağlığını tehlikeye atmaktadır.

- Covid-19 salgın hastalıkla dünyaya örnek olacak biçimde mücadele eden sayın Sağlık Bakanımız Fahrettin KOCA ‘dan bu ekipmanların kim tarafından ve ne şekilde temin edilmesi gerektiği konusunda açık ve net bilgilendirme beklentisi içerisindeyiz.

BİR FERYAT DA OKMEYDANI'NDAN YÜKSELDİ

Sağlık çalışanlarına ilişkin bir malzeme talebi de eski adıyla İstanbul Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, yeni adıyla İstanbul Okmeydanı Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden yükseldi. CiddiGazete.com'a ulaşan hastanede görevli doktorlar, özellikle maske ve siperlik ihtiyaçlarının had safhada olduğunu belirttiler.