CiddiGazete- İş yaşamına Kars'ta ayakkabı boyacılığı ile başlayan ve kısa sürede milyon dolarların sahibi olan firari Sezgin Baran Korkmaz'ın, ABD'den gelen şüpheli dolarların geri ödenmesi için IRS ile anlaştığı iddia edildi.

denizhaber.net'te yer alan habere göre; ABD Hazinesi'ni 511 milyon dolar dolandırdığı iddiasıyla Utah SLC Federal Mahkemesinde mahkum edilen Lev Dermen Aslan ve Kingston Kardeşlerin, Türkiye'de SBK Holding ve Mega Varlık A.Ş.'ye aktardığı paralarla ilgili ABD Vergi Dairesi IRS, SBK Holding ile anlaşmaya vardı.

Türkiye'de kara para aklama suçlamasıyla Türkiye'de hakkında gözaltı kararı bulunan SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz, Washakie Renewable Energy üzerinden SBK Holding iştiraklerine aktarılan paraları ödemek için ABD Vergi Dairesi Birimi IRS ile anlaşmaya vardı.

ABD Hazinesi'ni sahte belgeler düzenleyerek teşvik adı altında 511 milyon dolar dolandırdığı iddiasıyla Utah Salt Lake City Federal Mahkemesi'nde yargılanan Lev Dermen Aslan (Levon Termendtzyan) 130 yıla mahkum edilirken, Jacop -İsiah Kingston kardeşler ise itirafçı olması nedeniyle 30 yıla mahkum edilmişti.

ABD Hazinesi'nden teşvik adı altında dolandırdığı paraların bir bölümünü Türkiye'de SBK Holding'e kredi adı altında aktarmasından dolayı yapılan soruşturmalar nedeniyle IRS Müfettişlerinin hazırladığı raporlar çerçevesinde, Türkiye'de Mega Varlık A.Ş. ve SBK Holding iştiraklerine 134 milyon 5 bin 700 dolar olduğu tespit edildi.

Bu gelişmelerden dolayı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, SBK (Sezgin Baran Korkmaz) Holding ve holdinge bağlı 5 şirket ve Mega Varlık A.Ş. hesaplarından 134 milyon dolar kara para aklandığının iddiası üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce 29 Aralık’ta düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 11 kişi arasında bulunan Kamil Feridun Özkaraman, 1 Ocak'ta yüksek kaçma ve saklanma şüphesinin bulunduğu gerekçesiyle tutuklanmış, ancak Mayıs ayında Asliye Hukuk Mahekemsine yapılan başvuru sonucunda, tutuklu bulunan Kamil Feridun Özkaraman, serbest bırakılmıştı.

SBK HOLDİNG VARLIKLARINA EL KOYMA İSTEMİ, SLC FEDERAL MAHKEME TARAFINDAN REDDEDİLDİ!

ABD Hazinesi'ni 511 milyon dolandırma iddiasıyla ilgili soruşturmayı üslenen Washington Başsavcılığı, Utah Salt Lake City Federal Mahkemesi'ne yaptığı başvuruda, Türkiye'ye SBK Holding ve Mega Varlık A.Ş.'ye aktarılan ve IRS Müfettişlerinin tespit ettiği 134 milyon 5 bin 700 doların tahsil edilmesiyle ilgili SBK Holding varlıklarına el koyma istemi, Mahkeme yargıcı Jill Parish tarafından SBK Holding'in, ABD Vergi Dairesi Merkezi IRS ile anlaşmaya vardığını ve SBK Holding ve iştiraklerine aktarılan 100 milyon doların, 90 milyon doların ödendiği kaydedilerek, SBK Holding varlıklarına el koyma isteğini reddetti.

Deniz Haber Ajansı'nın Utah Salt Lake City Federal Mahkemesi kaynaklarından edindiği bilgiye göre; SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz hakkında bir iddianamenin olmadığı, ABD'de aranmasının bulunmadığı öğrenildi.

ABD YETKİLİLERİ, HABERİMİZİ DOĞRULADI

Bu gelişmeler üzerine yurtdışında bulunan ve Türkiye'de aranması bulunan SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz'a telefonla ulaşarak, gelişmeler konusunda bilgisine başvuruldu.

Sürecin devam ettiğini söyleyen Sezgin Baran Korkmaz, bu konuda açıklama yapmayacağını söyledi. Öte yandan Deniz Haber Ajansı'nın ulaştığı bilgiler çerçevesinde, ABD Vergi Dairesi Birimi IRS'e yapılan ödemeleri doğrulayan ABD'li yetkililer, SBK Holding'in IRS ile anlaşmaya vardığını ve SBK Holding ve iştiraklerine kredi adı altında aktarılan paraların yüzde 90'ını IRS'ye ödendiğini belirtti.

SBK Holding iştiraklerinden Biofarma İlaç Sanayi Şirketi'nin satılmasıyla birlikte, Lüksemburg merkezli Isanne SARL Şirketi üzerinden 56 milyon dolar ödemenin IRS'ye yapıldığı öğrenilirken, SBK Holding ve iştiraklerinin yaklaşık 10 milyon dolara yakın borçlarında, anlaşma çerçevesinde IRS'ye ödeneceği kaydedildi.

Mega Varlık A.Ş.'nin mülkiyetinin Jacop Kingston'a ait olduğunu ifade eden ABD'li yetkililer, Mega Varlık A.Ş.'nin aktif bir şirket olduğunu ve tespit edilen rakamların bir bölümünün de Mega Varlık A.Ş.'ye gönderildiğini sözlerine ekledi.

IRS MÜFETTİŞLERİNİN TESPİT ETTİĞİ RAKAMLAR: