CiddiGazete- İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, mart ayı itibariyle görevini bırakacağını söyledi. Bali, "Genel Müdürlük görevimi mart sonunda yapılacak genel kurulda bırakacağım. Uygun görülürse yönetim kurulunda devam edeceğim" dedi. Bankanın 35 yıl kuralını hatırlatan Bali, "35 yıl kuralı işledi. görevden ayrılmam sürpriz değil. Böyle bir kural olmasaydı da ayrılmayı düşünüyordum" diye konuştu.

Adnan Bali'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

Aralık 1986'da bankaya girdim, 34 yılı geçtim, dolayısıyla 35 yıl kuralı işliyor, sürpriz bir konu değil.

15 yıllık üst düzey yöneticiliği yeter. Hayatta önemli olan şeylerden bir tanesi de final yapmayı da bilmektir. Hayatta bazıları parayla, bazıları malla vedalaşamaz, bazıları da makamla unvanla vedalaşamaz. Ama uçtan uca bir sorumluluğu götürebilmek için bunlarla ilgili doğru karar vermeyi bilmek lazım

Çok daha birikimli nesillerimiz, çok daha ileri boyutlara bankayı organizasyonu taşıyacak şekilde çalışacaklar. Her bir arkadaşımızın pozisyonunu ikame edebilecek 3 adayımız var. Biz burada ehliyete, liyakata, düzgün bir yarışma ortamına ve yetkinlikleri bu suretle ortaya çıkaran bir çalışma sistemine sahibiz

İş Bankası ilkeleri, amaçları değerleri olan çok özel çok güzide bir kurum. Milli mücadelenin hemen ardından ülkenin her alanda kalkınması kurulmuş bir kurum. Cumhuriyetle yaşıtız aşağı yukarı

DÜN İSTİFA ETTİĞİNE YÖNELİK HABERLER ÇIKMIŞTI

Dün Bloomberg'te Bali'nin istifa ettiği yönünde bir haber yayınlanmış, banka kaynakları istifa iddialarını doğrulamamıştı. Konu ile ilgili Adnan Bali’nin bugün gerçekleştireceği basın toplantısında söz konusu soruları cevaplayacağı ifade edilmişti.

KAP'a yapılan açıklamada da "Çeşitli basın-yayın organlarında Genel Müdürümüz Sayın Adnan Bali'nin istifa ettiğine dair yer alan haberler asılsızdır. Sayın Adnan Bali görevini sürdürmekte olup konuya ilişkin 06.01.2021 tarihinde düzenlenecek basın toplantısında açıklamalarda bulunacaktır" denilmişti.

Bali'den boşalan koltuğa Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hakan Aran oturacak.

BANKANIN 16. GENEL MÜDÜRÜ

1962, İslahiye doğumlu olan Bali, Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İktisat Bölümü mezunu. 1986 yılında İş Bankası Teftiş Kurulu Başkanlığı’nda Müfettiş Yardımcısı olarak göreve başlayan Bali, Fon Yönetimi Müdürlüğü’nde 1994 yılında Müdür Yardımcısı, 1997 yılında Grup Müdürü olarak görev yaptı, 1998 yılında ise Fon Yönetimi Müdürü olarak atandı. 2002 yılında Şişli Şubesi, 2004 yılında Galata Şubesi Müdürü olan Bali, 30 Mayıs 2006 tarihinde Genel Müdür Yardımcılığı’na yükseltildi.

KAP'A AÇIKLAMA GÖNDERİLDİ

İş Bankası'ndan bugün KAP'a yapılan açıklama şöyle:

Genel Müdürümüz Sayın Adnan Bali, Bankamızın bu yıl Mart ayında yapılacak Genel Kurulu itibarıyla Genel Müdürlük görevinden ayrılma kararı aldığını, Genel Kurul tarihine kadar görevini sürdüreceğini ve Genel Kurul irade gösterirse Yönetim Kurulu'nda göreve devam etmeyi düşündüğünü beyan etmiştir. Sayın Adnan Bali, resmi kurum ve yetkili kurulların da uygun görmesi halinde Genel Müdür Yardımcımız Sayın Hakan Aran'ı kendisinden sonra Genel Müdürlük görevini üstlenebilecek kişi olarak düşündüğünü açıklamıştır.