CiddiGazete- Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, doların rekor üstüne rekor kırdığı dakikalarda ekonominin iyiye gittiğini savundu.

Bakan Albayrak, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Son gelen veriler ekonomimizin büyüme patikasına girmesini destekleyecek şekilde rotasında ilerlediğini gösteriyor.

Ekim ayında hizmet sektörü güven endeksi %6,4, perakende ticaret sektörü güven endeksi %1,7 arttı. Kapasite Kullanım Oranı ise %74,6'dan %74,9'a yükseldi" ifadelerini kullandı.

"EN KÂRLI ÇIKAN BİZ OLACAĞIZ"

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın Yeni Ekonomi Programı'nı (YEP) tanıttığı toplantının ardından döviz kurlarındaki durumu soran medya mensuplarına verdiği, "Kur benim için hiç önemli değil, ben hiç işin o tarafına bakmıyorum. Sanayi sağlam, üretim tarafı sağlam. Kur meselesinden göreceksiniz en kârlı çıkan biz olacağız, çünkü artık kurun kontrolü bizim elimizde" cevabı tepki toplamıştı.

Dolar bu sabah dış politikadaki gerilimin etkisiyle haftaya zirve rakamlarla başladı. Dolar Türk Lirası karşısında ilk kez 8 TL'nin üzerine çıktı, şu dakikalarda 8.04--8.06 TL arasında dalgalanıyor.