CiddiGazete- Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Karadeniz’de keşfedilen doğal gaz kaynaklarının geliştirilmesiyle birlikte TPAO (Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı) ve BOTAŞ’ın (Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi) halka arzının önünün açılacağını söyledi.

Dün gece NTV canlı yayınında soruları cevaplayan Berat Albayrak, Karadeniz’deki doğal gaz keşfine ilişkin, “Bu son süreç gerek TPAO ve gerek BOTAŞ’ı farklı bir lige çıkaracak. Önümüzdeki yakın süreçte bu keşiflerin gelişmesiyle birlikte gerek TPAO gerek BOTAŞ’ın bilançoları önce yurt içi sonra yurt dışı olabilir, halka arz sürecinin de önünü açacak” diye konuştu.

Karadeniz’deki bu keşfin uzun vadeli doğal gaz ithalat müzakerelerinde Türkiye’nin elini güçlendirdiğini de kaydeden Albayrak, “Bizlerin yıllardır işbirliği yaptığı ülkeler Rusya, İran’dır. Bu yeni dönem Türkiye açısından bu ülkelerde yeni işbirliklerinin doğurabileceği bir süreci başlatıyor. Belki üretici ülke olarak farklı işbirlikleri yapacağız. Rusya en zor dönemimizde bile bizi yarı yolda bırakmadı” ifadelerini kullandı.