CiddiGazete- Para ve emtia piyasaları küresel ekonomilerin resesyona girebileceği ihtimalini fiyatlıyor. ABD Merkez Bankası’nın (Fed) mart ayından itibaren faiz artırmaya başlamasıyla birlikte diğer ülkelerin merkez bankaları da sıkılaşma sürecine girmişti.

Ons altın 1807 dolar desteğine daha fazla dayanamadı ve düşüşe geçti. IKON Menkul tarafından altın fiyatlarıyla ilgili yapılan analizde şu ifadelere yer verildi: "Ons Altın bir süredir düşen fiyat kanalı içerisinde hareket etmekteydi. Kanalın üst bandına her yaklaştığında ise düşüşle karşılaşmıştı. Geçtiğimiz hafta 1807'yi güçlü test edip kıramadı ancak hafta başındaki tepki de çok cılız kalmıştı.

"ASYA SEANSINDA İSE NEREDEYSE TEPKİ YOK"

Dün itibariyle global piyasalarda dolar endeksinin de çok sert bir şekilde güçlenmesi, Ons Altın tarafının aşağı doğru yıkılmasına sebep oldu ve 1807'den başladığı günü 1765 desteğinde bitirdi. Asya seansında ise neredeyse tepki yok. Bundan sonraki süreçte, 1807 seviyesi üzerinde tutunmadığı sürece tepkiler yeniden satış fırsatı olarak değerlendirilebilir ve kanalın alt bandına doğru düşüş gözlemleyebiliriz. Bu durumda adım adım 1700'ün altı gözlenebilir.

Olası tepkilerde ise öncelikle 1807’nin üzerinde tutunması gerekir ancak alçalan kanalı yukarı yönde kırmadan tepkilerin kalıcı olmasını beklemek zor. Özellikle dünkü düşüşten sonra."

GRAM ALTINDA SON DURUM

Dün güne 977 liradan başlayan gram altın 990 lira seviyesinde işlem görüyor.