CiddiGazete- Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna’nın doğusundaki Donbas bölgesine askeri operasyon başlattıklarını duyurmasıyla birlikte artışa geçen altın fiyatlarına ilişkin tahminlerde bulundu.

Milli Gazete’nin aktardığına göre gram altın ve gümüş yatırımcısını uyaran İslam Memiş şunları kaydetti:

"Fiyatlamalar altın ve gümüş tarafında devam edecektir. Uzun vadede bakıldığında yükselişler devam edecek ama özellikle TL ile işlem yapanlar için bu uyarıları yapmak istiyorum. Piyasalarda savaş fiyatlaması başladı. Dövizde, altında, gümüşte sert yükselişler görüldü. Özellikle borsalar da sert satışlarla ilk tepkiyi verdi. Bunu normal bir fiyatlama olarak gözlemliyoruz.

Yatırımcıların burada çeşitli avantajları da var. Şu anda elinde Türk Lirası olanlar paritelerdeki düşüşler nedeniyle Euro/sterlin tarafıyla ilgilenebilir.

Altın ve gümüş yatırımı yapanlar ise parite ile Euro/sterlin pozisyonu alabilirler.

Petrol fiyatlarında da yükselişler var. Sanırım piyasalardaki bu dalgalanma bir ya da iki hafta daha devam edecek. Türk Lirası üzerinden değil parite üzerinden işlem yapmalılar. Yatırımcılar panik satışları yapmamalılar. Düşük olan enstrümanları göz önünde bulundurmalılar. Borsalar da çok ucuz.”

NOT: Buradaki görüşler yatırım tavsiyesi değildir, uzmanın kendi görüşleridir.