CiddiGazete- Milyonlarca çalışanın gözü kulağı 2021 yılında uygulanacak asgari ücreti öğrenebilmek için Asgari Ücret Tespit Komisyonu’ndan çıkacak kararda.

CHP asgari ücretin en az 3 bin 100 lira olması gerektiğini belirtirken, İyi Parti 3 bin lira olmasını ve vergiden muaf tutulmasını öneriyor.

DİSK ise 2021 yılı asgari ücretinin net 3 bin 800 TL olması gerektiğini ifade etti.

CHP’Lİ BELEDİYELER

Asgari ücret görüşmeleri sürerken CHP’li belediyelerin durumu dikkat çekti. 2021 yılında Manisa’nın Akhisar Belediyesi’nde en düşük asgari ücret 3100 liraya yükseltilirken, Kırşehir Belediyesi’nde bu rakam 3 bin TL'de kaldı.

Konya’nın tek CHP’li belediyesi Tuzlukça’da yaşanan gelişme ise en dikkat çekeni oldu.

CHP'li Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa, önce tüm işçileri sendikalı yaptı ardından işçiler arasındaki kadrolu, sözleşmeli, şirket, taşerondan kadroya geçen ayrımına son verdi.

YÜZDE 80 ZAM

Asgari ücret ve zam belirleme toplantısına DİSK Genel-İş Sendikası Konya Şube Başkanı Mustafa Tamer ve temsilciler katıldı. İşçilerin 300 TL zam istediği toplantıda Akbuğa yüzde 80 zam teklif edip asgari ücreti de 4 bin 500 liraya çıkardığını açıkladı.

KRT’nin aktardığına göre Akbuğa konuya ilişkin açıklamasında, "Sosyal demokrat olmanın bir anlamı vardır, biz de ayrıcalık olmaz eşit şekilde paylaşma olur. İŞKUR işçileri aynı şartlarda çalışıyorlar, greyder, kepçe kullanıyorlar, yolundan, temizliğine her işe koşuyorlar, 'eşit işe, eşit ücret olması gerekir' dedik ve gerekeni yaptık. Sosyal demokrat belediyecilik nedir tüm Konya’ya öğretmiş bulunduk. Bize bu şansı veren bize böyle davranmayı öğreten Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

İşçiler arasındaki ayrımı kaldıran Türkiye'de ilk ve tek belediye olduklarını vurgulayan Akbuğa, "Türkiye'deki tüm belediyeler çalışanlarına haklarını vermesi lazım. Ben göreve geldiğimde kadrolu işçilerin maaşları icralıktı, aldıkları para yetmiyordu. Gelir gelmez yüzde 70 zam yaptım. Şimdi maaşları sosyal hakları ile birlikte 5 bin 500'leri buluyor" dedi.