CiddiGazete- Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Fransa’nın Cannes şehrinde düzenlenen Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER) Uluslararası Yatırımcı Toplantısı’nda yaptığı konuşmada yaz aylarından itibaren enflasyonda düşüş ve normalleşme görüleceğini söyledi.

Türkiye'nin 2021'i dengeli ve güçlü büyüme ile kapattığını ifade eden Bakan Nebati, "Bu ülkeye yatırım yaparsanız malınız da canınız da güven altındadır. Yatırımlarınızı Türkiye Cumhuriyeti'ne çok rahat şekilde yapabilirsiniz. Bu anlayışla 2021'i büyük bir başarıyla kapattık, yüksek emtia fiyatları, lojistikteki problemler, Karadeniz'deki gerginliklere rağmen Türkiye'de ticaret tahminlerin ötesinde büyük heyecanla devam ediyor. Çarklar dönüyor" diye konuştu.

Bloomberght’nin aktardığına göre, yaz aylarından itibaren enflasyonda düşüş görüleceğini kaydeden Nebati, "Enflasyonu yıl sonu itibariyle belli seviyeye getirip 2023 Haziran seçimlerinde tek rakamlı olma hususundaki kararlılığımız devam ediyor. Gerekeni yapıyoruz. KDV ve gıdada indirim yaptık. Elektrikte indirim yaptık. Finansal istikrarla ilgili, gıda komitesiyle de baskıyı giderecek tedbirleri almaya devam ediyoruz" dedi.

Kur Korumalı Mevduat'ın kuru istikrarlı ve öngörülebilir bir çizgiye soktuğunu belirten Nebati, Türkiye'de serbest piyasa rejimi ve kambiyo rejiminin garanti altında olduğunu vurguladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ayrıca uygun koşulları sağlayarak gayrimenkul sektörünü desteklemeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.