Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, imar barışında süre uzatılmasına ilişkin, "Şu an için bir uzatma düşüncemiz yok. 31 Ekim'de tekrar değerlendireceğiz" dedi.

Kurum, AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz ile Sivas'ı ziyaret etti.

Burada basın mensuplarının sorularını cevaplayan Bakan Kurum, Sivas ve Türkiye genelindeki imar barışına ilişkin şunları söyledi:

"Bugüne kadar Türkiye'de imar barışına yaklaşık 6,3 milyon vatandaşımız başvurdu ve bedeli yaklaşık 4,1 milyar lira. Sivas'taki başvuru sayısı 37 bin 403 ve yapı kayıt belgesi alan vatandaşımız da 5 bin kayıt belgesi alınmış durumda. Bunun karşılığında da 16 milyon lira bedel yatırılmış durumda.

Bakanlık olarak atıl hazine arazilerini kiralama projemiz var. Buna ilişkin 3 milyar 400 milyon metrekare hazine arazisini vatandaşımıza kiralıyoruz. Diğer taraftan 34 milyon metrekare araziyi de hayvancılık ve endemik bitkilerin yetiştirilmesi amacıyla yine vatandaşımıza kiralama projemiz var. Buna ilişkin tüm Türkiye'de çok yoğun bir katılım var. Sivas'ta başvuru sayısı 600 kişi ve giderek artıyor."

Kurum, bir basın mensubunun, imar barışıyla ilgili sürenin uzatılıp uzatılmayacağına ilişkin sorusu üzerine, "Şu an için bir uzatma düşüncemiz yok. 31 Ekim'de tekrar değerlendireceğiz" dedi.