CiddiGazete- Dün üç ayın ardından 50 bin doların üzerini gören Bitcoin yükselişini bugüne de taşıdı.

Bitcoin gün içerisinde 55 bin 100 doları gördü. Ardından 54 bin dolar civarında dengelendi. Saat 17.25 itibarıyla günlük yükselişi yüzde 7.5'i buldu.

Piyasa değeri bakımından 2. büyük kripto para olan Ethereum da günlük yüzde 3.1 değer kazanarak 3.560 doları gördü.

SEC BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Son 24 saatte piyasa değeri bakımından ilk 100'de yer alan kripto paraların 75'i değer kazancına imza attı.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler'in kripto paraları yasaklamak gibi bir düşünceleri olmadığını açıklaması yükselişi destekledi.

Gensler Kongre'de yaptığı konuşmada ayrıca, kripto piyasası konusunda endişelerini de ifade etti ve insanların bu piyasada zarar görmesinden endişe duyduğunu vurguladı.

"BİRAZ VAR ÇOK DEĞİL"

Ancak piyasada asıl moralleri yükselten dünyaca ünlü milyarder George Soros'un yatırım firması Soros Fund Management'ın açıklaması oldu.

Soros Fund Management CEO'su Dawn Fitzpatrick daha önce Bitcoin aldıklarına yönelik çıkan haberleri doğruladı. Katıldığı Bloomberg zirvesinde açıklamalarda bulunan Fitzpatrick "Biraz coinimiz var, çok değil" dedi.

Fitzpatrick DeFi ve benzer teknolojilerin kullanım alanlarının kripto paraların kendisinden daha ilginç olduğunu belirtti.

Soros'un Bitcoin alımına dair ilk haberler temmuz ayında çıkmıştı ancak daha önce konuyla ilgili yetkili bir ağızdan açıklama gelmemişti.

Kaynak: Habertürk