Muhalefetin karşı çıkmasına rağmen geçtiğimiz nisan ayında özelleştirilen Bor Şeker Fabrikası’nın DSL İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş’ye devredileceği belirtildi.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın satışa çıkardığı ilk fabrika olan Bor Şeker Fabrikası'nı Doğuş Yiyecek ve İçecek Üretim A.Ş., 336 milyon lirayla almıştı. Ancak anlaşmanın imzası kurumadan Bor Şeker Fabrikası yeniden el değiştirecek. Doğuş, sahip olduğu Bor Şeker'i DSL İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye devretmek için resmi başvurda bulundu.

Rekabet Kurumu onay verirse Bor Şeker, altı ay içinde ikinci kez el değiştirmiş olacak.

ALACAK FİRMA YEĞEN DİŞLİ'NİN

2011 yılında kurulan DSL İnşaat Sanayi ve Ticaret Şirketi'nin sermayesi 100 bin TL. İstanbul Ticaret Odası kayıtlarına göre şirketin meslek grubu konut inşaatı olarak gösteriliyor. Şirketin sahipleri ise kamuoyunun yakından tanıdığı Dişli Ailesi.

Sırmagrup Yönetim Kurulu Başkanı Davut Dişli'nin oğlu Emir Haktan Dişli'nin Yönetim Kurulu Başkanı olduğu şirkette Sadık Enes Dişli Başkan Yardımcısı, Eren Ali Dişli ise yönetim Kurulu Üyesi olarak görünüyor. Emir Haktan Dişli 2017'de evlenmiş, nikahında ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şahit olmuştu.

Emir Haktan Dişli'nin amcası Şaban Dişli Hollanda'ya büyükelçi olarak atandı. Tümgeneral olan diğer amcası Mehmet Dişli ise 15 Temmuz'da darbe girişiminde bulunduğu için tutuklandı.

Kaynak: Dünya Gazetesi