Niğde Bor şeker fabrikasının satışı için bugün ihale yapıldı. İhalenin ilk turu gerginlikle başladı. İhalenin açık artırma bölümünde Doğuş Çay ile Kayseri Şeker yarıştı. En yüksek teklifi 336 milyon lirayla Doğuş Çay verdi. Kayseri Şeker ihaleden çekildi.

DAKİKA DAKİKA NELER YAŞANDI

ÖİB, ilk kez yatırımcıları ilan etmeden bugün ihale yapacağını duyurdu. Bor Şeker Fabrikası için ihale birazdan başlayacak. Salonda Niğdeliler, çiftçiler, CHP'li yönetici ve milletvekilleri var. Vekiller ihale öncesi Özelleştirme İdaresi'nde basın toplantısı yaptı. 

SALONDA GERGİNLİK

Salona CHP'li yönetici ve milletvekilleri alınmak istemedi. Özelleştirme İdaresi Başkanı Ahmet Aksu, CHP'lilere ihaleyi sağlıksız hale getirdiklerini söyleyince, vekiller "Neyi kimden gizliyorsunuz? Bizim gelmemiz sizi neden rahatsız etti? Biz mi ihaleyi sağlıksız hale getiriyoruz?" dediler.

Salonda CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal,CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay, CHP Parti Meclis üyesi Semra Dinçer ile Niğde ve Kırşehir'den hem partililer hem de çiftçiler yer alıyor.

KIRŞEHİR TUTGU'NUN OLDU

Kırşehir Şeker Fabrikası'nın ihalesinin açık artırma bölümünde ise Kayseri Şeker Fabrikaları ile Tutgu Gıda yarıştı. Kazanan 300 milyon TL ile Tutgu Gıda oldu. Eksim ve Fermas ise ihaleden çekildi.