CiddiGazete- Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) cuma günü piyasa kapanışının ardından TL ticari kredilere yönelik yeni koşullar açıklamasının ardından borsa da haftaya da satıcılı başladı. Geçen haftayı 2 bin 554,08 puandan kapatan BIST 100 endeksi haftaya yüzde 2.52 düşüşle 2 bin 489,74 puandan başladı. Sonrasında 2 bin 500 seviyesine geldi. Borsa İstanbul'da gün içi oynaklık yüksek seyrediyor.

EN BÜYÜK KAYIP BANKACILIKVE TİCARET HİSSELERİNDE

En çok değer kaybeden alt endeks bankacılık endeksi olurken ticaret yapan şirketlerin hisselerinde de belirgin bir düşüş gerçekleşti. Finansal kiralama ve faktoring şirketlerindeki kazanımlar ise dikkat çekti. Bankacılık ve ticaret hisselerindeki kayıplarda kredi kullanımına getirilen sınırlamalar etkili oldu. BDDK geçtiğimiz cuma günü yayımladığı kararda belirli bir döviz birikimine sahip şirketlerin kredi kullanamayacağını duyurmuştu.

BAZI BANKALAR KREDİ VERMEYİ DURDURDU

Reuters'ın kaynaklara dayandırdığı habere göre, BDDK belirli tutardan fazla nakit dövizi olan şirketlerin yeni TL krediye erişimini engelleyen kararının ardından, bazı bankalar düzenlemenin ayrıntıları netleşinceye kadar yeni TL kredi kullandırımını durdurdu.