CiddiGazete- 2021 yılında uygulanacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ilk toplantısı 4 Aralık’ta yapıldı. Toplantıların ikincisi 15 Aralık'ta, üçüncüsü ise 22 Aralık'ta gerçekleştirilecek.

2020 yılında net asgari ücret 2 bin 324 lira. Türk-İş, Hak-İş ve DİSK, yeni yılda geçerli olacak asgari ücretin, salgın koşullarındaki iş ve gelir kayıpları dikkate alınarak insan onuruna yaraşır bir geçim ücreti olarak tespit edilmesi gerektiğini belirtiyor.

CHP'li belediyeler komisyon çalışmalarını beklemeksizin asgari ücreti önümüzdeki yıl için 3 bin liranın üzerine çekiyor.

AKSİHAR BELEDİYESİ

Manisa'nın CHP'li Akhisar Belediyesi’nde 2021 yılında asgari ücretin 3100 liranın altında olmayacağı açıklandı.

Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "2021 yılında yüzler gülsün diye belediyemizde çalışan emekçilerimizin asgari ücreti 3.100 TL’den az olmayacak. Darısı tüm Türkiye’deki emekçi kardeşlerimizin başına" ifadelerini kullandı.

KIRŞEHİR BELEDİYESİ

Gazete Duvar’ın aktardığına göre, CHP’li Kırşehir Belediyesi’nde ise en düşük maaş 3 bin liraya yükseltildi.

Belediyeyi 462 milyon lira borçla devraldıklarını hatırlatan Kırşehir Belediye Bakanı Selahattin Ekicioğlu, uyguladıkları tasarruflarla her ay 3 milyon lira zarar eden belediyeyi, her ay 2 milyon lira kâra geçirdiklerini söyledi.

Sendika temsilcileriyle yaptıkları görüşmeler sonucunda çalışanlara yapılan zamları açıklayan Ekicioğlu, “Çalışanlarımıza yüzde 15 ve yüzde 35 arasında değişen zamlar yaptık. Zamlarda yapılan artışların genel ortalaması ise yüzde 25’i buldu. Sosyal haklar da dahil edildiğinde işçilerimize yüzde 40’a varan bir zam yapmış olduk” diye konuştu.