Olay gazetesi yazarı Ahmet Emin Yılmaz, Çin'in dünya devi şirketlerinin Türkiye yöneticilerinin Bursa'ya yapmış olduğu ziyareti köşesine taşıdı.

Yılmaz'ın "Çin'in dev şirketlerinin CEO'ları Uludağ'da "keşif yürüyüşü" yaptı" başlıklı yazısı şöyle:

Daveti… Çin Halk Cumhuriyeti Fahri Konsolosu olan Bursalı iş insanı Nejat Yahya yaptı. Organizasyonu da Çin'in Ankara Büyükelçiliği Ticaret Ateşesi Huang Songfeng üstlendi.

Çin'deki devlet geleneği, diplomatların göreve gidecekleri ülke dilini konuşup geleneklerini bilmesini gerektiriyor. O nedenle, ülkemizdeki diğer Çinli diplomatlar gibi Ticaret Ataşesi Songfeng de iyi derecede Türkçe biliyor.

Hatta…

Kendisine Doruk Bey olarak sesleniliyor.

İşte…

Doruk Bey adıyla kendini bizden gören Songfeng'in çağrısıyla, İstanbul'da yaşayan Çinli İş İnsanları Derneği Başkanı Xiangyong Xie harekete geçti.

Böylece…

Çin'in dünya devi şirketlerinin Türkiye yöneticileri cuma günü Bursa'ya geldi.

Heyette…

ICBC (Turkey) Bank, CPI Power Engineering Co Turkey, Power Construction Corpora Of China, Avic International, Cosco Shipping Developmnet Co., Huwai Turkey, Bank Of China, HNA Group, Sienohydro Corporation, Hikvision Digital Technology Co., FiberHome Technologies Group, Sinosteel Equipment & Engineering Co.(Turkey), Powerchina Nuclear Engineering Co., Powerchina Huadong Engineering Co., China Energy Engineering Group Heilongjiang Energy Engineering Co. (HEEC), China Energy Engineering Group Northeast No.1 Electric Power Construction Co. (NEPC), Emba Power, Kumport Limaün Hizmetleri ve Lojistik, Baoshan Iron & Steel Co., Zhejiang Dahua Technology Co., Jiangsu Zhongtian Teknology Co. gibi dünya devi şirketlerin Türkiye genel müdürleri ve CEO'ları yer aldı.

Kentin tarihi bölgelerini gezen Çinli heyet Uludağ'da Sarıalan'daki Orman Köşkleri'nde konakladı.

Gerçi…

Heyetteki 21 iş insanının çoğu ilk kez Bursa'ya gelmişti, ama Ticaret Ataşesi Huang Songfeng geçmiş yıllarda da Çin Fahri Konsolosu Nejat Yahya'nın konuğu olarak Uludağ'da kayak yapmıştı.

Zirveye doğru 5 kilometrelik keşif yürüyüşü yapan Çinli iş insanları heyeti, ulu çam ağaçları arasındaki yürüyüşte Uludağ'dan çok etkilendiler.

Dönerken de…

Daha çok turist göndermek, Uludağ ve Bursa'yı daha çok tanıtıp Çinli turistlere yazları doğa yürüyüşleri, kışları da kayak için önerme kararı aldılar.

BURSA-ÇİN KÖPRÜSÜ İÇİN İLK ADIM

Çin Fahri Konsolosu Nejat Yahya'nın daveti, Çin Büyükelçiliği Ticaret Ataşesi Huang Songfeng'in organizasyonuyla gelen ve Çin'in dünya devi şirketlerinin Türkiye yöneticilerinden oluşan 21 kişilik heyet Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nı da ziyaret etti.

BTSO Başkanvekili Osman Nemli ve Genel Sekreter Oktay Civelek'in sunumunu dinledikten sonra "Bursa'dan kaliteli ürünler alma" kararı verdiler.

Bursa-Çin ticaret köprüsü için adım atılırken, Çinli konuklar Bursa'dan çok etkilendiklerini söylediler.