Merkezi Frankfurt'ta bulunan bağımsız oyun geliştiricisi Crytek'in kurucusu ve Üst Yöneticisi (CEO) Cevat Yerli, görevini kardeşleri Faruk Yerli ve Avni Yerli'ye devretti. Böylece, Faruk Yerli ve Avni Yerli, Crytek'in eş CEO'su oldu.  Crytek açıklamasına göre, Crytek'in kurucusu ve Üst Yöneticisi (CEO) Cevat Yerli, görevini kardeşleri Faruk Yerli ve Avni Yerli'ye bıraktı. Cevat Yerli ise Crytek'te stratejik hissedar olarak çalışmalarını sürdürecek.  

Açıklamada görüşlerine yer verilen Cevat Yerli, şunları kaydetti:  "Şirketin güçlü bir pozisyona gelmesi ve son iki yılda yaptıkları liderlikle birlikte gelen başarılarını tanımak için CEO pozisyonunu Avni ve Faruk'a devretmek için en iyi zaman buydu. Neredeyse 20 yıl önce kurduğumuz şirketin CEO'su olarak çalışmaktan onur duydum ve bu zaman boyunca da Crytek'in sürekli yeni başarılar yakalamasına, kendini ve sektörü geliştirmesine şahit oldum. Crytek'e stratejik hissedar olarak yardımcı olmaya devam etmek için sabırsızlanıyorum ve yarının ne getireceğini görmek için çok heyecanlıyım. Şirketin Avni, Faruk ve geri kalan yönetici ekibin önderliğinde, aynı şekilde parlamaya devam edeceğinden de eminim."  

Yerli, Crytek'in 2017 sonbaharında aldığı yatırımın şirketi güçlendirdiğini belirterek, gelecekteki büyüme için sermaye kazandırdığını da kaydetti.  Verilen bilgiye göre, şirket yönetiminde yaşanan bu değişiklik, Crytek’in yeni oyunu "Hunt: Showdown"un geçen hafta erken erişime açılmasının ardından gerçekleşti. Şirketin sektördeki Cryengine teknolojisinin geliştirilmesine ve "Hunt: Showdown"un geliştirilip dağıtılmasına devam edilecek. Şirketin Frankfurt ve Kiev ofisleri, ücretsiz çevrimiçi FPS oyunu "Warface"i geliştirmeye, Crytek İstanbul ofisinin de başta "Warface" olmak üzere, proje ve operasyonlarının Türkiye ayağını yönetmeye devam edecek.