CiddiGazete- Reuters, daha önce Demirören Grubu'nun 1.4 milyar dolara kadar borç yapılandırması için bankalarla görüştüğünü aktarmıştı. Ancak, yeni gelişmede Demirören Grubu'nun medya satın alması ile enerji ve şans oyunları için kullandığı kredi borçlarına ilişkin bankalarla yürüttüğü yapılandırma tutarının faiz hariç 2 milyar dolara çıktığı ve faizle birlikte bu tutarın daha da aşılabileceği ifade ediliyor.

Doğan Grubu, Demirören Grubu'na medyadaki hisselerini satmak için Mart 2018'de protokol imzalandı. Ardından Doğan Holding'in yazılı ve görsel medyadaki önemli varlıklarının 916 milyon dolar üzerinden nakden ve peşin olarak satılması işlemi tamamlanmıştı. Demirören satın alma sırasında Ziraat Bankası'ndan kredi kullandı.

Reuters'ta geçen haftalarda Demirören Grubu'nun 1.4 milyar dolara kadar borç yapılandırması için bankalarla görüştüğü haberi yer almıştı.

"DEMİRÖREN GRUBU GELİR YARATMAKTA ZORLANIYOR"

Demirören Medya Grubu'nun yürüttüğü sürece hakim olan üç bankacılık kaynağının verdiği bilgiye göre; grup gelir yaratmakta zorlanıyor. 800 milyon dolar borç için Ziraat Bankası ile yapılandırma görüşmelerinin yürütüldüğünü, enerji ve şans oyunları için bankalardan kullanılan 1.2 milyar dolar borç için de kamu bankaları ağırlıklı olmak üzere 8-9 banka ile yapılandırma görüşmelerinin devam ettiğini ifade etti.

Öte yandan Ziraat Bankası ve Demirören Grubu konu ile ilgili bir yorum yapmadı.

GÖRÜŞMELER ZORLU GEÇİYOR

Söz konusu kaynaklardan biri, grubun gelir yaratamaması nedeniyle yapılandırma görüşmelerinin zorlu geçeceğini belirterek, "Şu anda yapılandırma görüşmelerinde çeşitli opsiyonlar üzerinde duruluyor. Vadelerin uzatılması, balon ödeme eklenmesi, 'hair cut" olup olmayacağı, borcun TL'ye dönmesi gibi opsiyonlar üzerinde çalışılıyor. Ancak netlik kazanan bir durum şu anda yok" dedi.

BORCUNU ÖDEYEMEZSE BAZI VARLIKLARINI SATABİLİR

Bir diğer kaynak ise balon ödeme eklenmesi durumunda, grubun gelir yaratamadığı da göz önüne alındığında bazı varlıklarında satış opsiyonunun gündeme gelebileceğinin altını çizdi.

2020'DE DE SATILMIŞTI

Medya, gayrimenkul, şans oyunları, turizm gibi alanlarda faaliyet gösteren Demirören Holding enerji sektöründe faaliyet gösteren Güzel Enerji (Total Oil Türkiye) ve M Oil'i 2020 yılında OYAK'a satmıştı.