CiddiGazete- Ayçiçek yağı fiyatlarında yaşanan inanılmaz yükseliş hükümeti ikinci kez piyasaya inmeye zorladı. Marketlerde 200 lirayı gören 5 litrelik ayçiçek yağı, vatandaşları zorlayınca uygun fiyatlı yağ tedariki için Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) görevlendirildi.

TMO, yurt dışından getirdiği ham ayçiçek yağını rafine ederek 5 litrelik tenekelerle 11 Ocak itibari ile piyasaya sürdü. Toprak Mahsulleri Ofisi, 99 TL'den ayçiçek yağının perakende satışına başladı.

TMO SATIŞ BÜFELERİNDE SATILIYOR

TMO satış büfelerinde perakende olarak satılmaya başlanan yağ için kuyruklar oluştuğu gözlendi. Yağ almak için sırada bekleyen vatandaşlardan Fatih Şahin "Daha öncede almıştım. Kaliteli güvenli ve uygun fiyatlı. Ama TMO'nun satış yerleri her yerde yok. Sayısı arttırılmalı. Güzel bir hizmet" değerlendirmesinde bulundu.

GEÇEN SENE 59 TL'DEN SATMIŞTI

Geçen yıl 30 liralardan 80 liraya kadar yükselen 5 litrelik teneke ayçiçek yağı fiyatları üzerine hükümet TMO'yu devreye alarak ilk ilk kez ayçiçek yağına müdahale etmişti. TMO Nisan 2021'de 5 litrelik ayçiçek yağını 59 TL'den piyasaya sürmüştü. 11 Ocak 2022 tarihinden itibaren TMO satış ofislerinde ayçiçek yağı 99 TL'den satılıyor.

Kaynak: Milli Gazete