CiddiGazete- Tüm Taşıma İşçileri Sendikası’nın (TÜMTİS) DHL Lojistik Hizmetleri A.Ş.’de 1.450 üye adına sürdürdüğü 5. Dönem Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmeleri anlaşma ile sonuçlandı.

TÜMTİS’ten yapılan açıklamaya göre, 01 Ocak 2022-31 Aralık 2023 dönemini kapsayan 5. Dönem Toplu İş Sözleşmesi ile birinci yıl çıplak ücretlerine net yüzde 45 oranında; ikramiye ve sosyal haklar dahil yüzde 63 ila yüzde 95 arasında değişen oranlarda zam alındı. İkramiye ve diğer sosyal haklarda önemli artışlar sağlandı.

TÜMTİS’in açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Başarı ile sonuçlandırılan TİS ile birinci yıl ücretlerine yüzde 63 ile yüzde 95 arasında değişen oranlarda artış sağlandı. İkinci yıl ücretlerine enflasyon artış oranında zam yapılacak. Ancak asgari ücret artış oranının, enflasyon artış oranından daha yüksek olması halinde ikinci yıl ücretleri, asgari ücret artış oranında zamlanacak. Sözleşmenin yürürlükte olduğu sürede asgari ücrete ara dönem zammı yapılması durumunda yeni asgari ücret ile çalışanların ücretleri arasındaki ücret farkları korunacak.

İKRAMİYE VE DİĞER ARTIŞLAR

-TİS ile bir önceki sözleşmede 2 ücret tutarında ikramiye alan sendika üyesi işçilerin ikramiyeleri 3’e çıkarıldı. Bir önceki sözleşmede 1 ücret tutarında ikramiye alan sendika üyesi işçilerin ikramiyeleri ise birinci yıl 2,5; ikinci yıl 3’e çıkarıldı.

-Her yıl için 75 TL kıdem zammı alındı.

-31 TL olan yemek ücreti 55 TL’ye çıkarıldı.

-Yol harcırahı, öğrenim, evlenme, doğum, sakatlanma, yakacak yardımı gibi sosyal maddelerde yüzde 45 oranında zam alındı.

-TİS ile hafta sonu, bayram ve genel tatil çalışmalarında ücretlerin yüzde 100, fazla mesailerin ise yüzde 65 zamlı olması sağlandı.”

DHL Lojistik ile 5. Dönem Toplu İş Sözleşmesi, dün (23 Şubat) Genel Başkan Kenan Öztürk, Genel Sekreter Gürel Yılmaz, Genel Mali Sekreter Seyfi Erez, Genel Örgütlenme Sekreteri Muharrem Yıldırım, İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Ersin Türkmen, Gebze Şube Başkanı Ali Rıza Atik, sendika avukatı Oktay Durmaz ile İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası işyeri sendika temsilcilerimizin katılımıyla imzalandı.

Görüşmede işveren tarafını Genel Müdür Orkun Saruhanoğlu, İK Müdürü Serkan Yardımcı, Ücretlendirme Yan Haklar Müdürü Füsun Cevizci, İK Yöneticisi Emre Rıhtım, İK Direktörü Bora Beşir, İş Birim Direktörü Burcu Kaylı, Av. Buket Öztuna Cox temsil etti.