CiddiGazete- ABD'de Üretici Fiyat Endeksi nisanda aylık yüzde 0,5 ve yıllık yüzde 11 arttı. Ülkede, Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) ardından beklentilerin üzerinde artış kaydeden ÜFE verisi de fiyatlar üzerinde yukarı yönlü baskıların süreceğine işaret etti.

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, yaptığı açıklamada, gelecek iki toplantıda 50 baz puanlık faiz artırımına gidilmesinin uygun olacağını yinelerken, "Faiz oranlarını biraz daha erken yükseltmemiz muhtemelen bizim için daha iyi olurdu" dedi.

DOLARDA SON DURUM

Bu gelişmelerle birlikte serbest piyasada 15,4260 liradan alınan dolar, 15,44 liradan satılıyor. 16,09 liradan alınan euro'nun satış fiyatı ise 16,0370 lira olarak belirlendi.

Dün doların satış fiyatı 15,4000 lira, euro'nun satış fiyatı ise 16,0320 lira olmuştu.

GÜVENLİ LİMAN ARAYIŞI SÜRÜYOR

Analistler, küresel ekonomik büyüme ve enflasyonist baskılara ilişkin endişeler devam ederken merkez bankalarının para politikalarına yönelik güvenin de sorgulandığını belirterek, bu durumun yatırımcıların riskli varlıklardan kaçma eğiliminin sürmesine neden olduğunu, oynaklığın bir müddet daha gündemde kalabileceğini söyledi.