CiddiGazete- Dolar kuru, geçen hafta TCMB yönetiminde yaşanan değişikliğin ardından çıktığı 8 TL üzerindeki seviyesini koruyarak güne başladı. Dolar kuru saat 11.00 civarına 8,17 TL'yi gördü.

Geçen hafta 8 liranın altında tutunamayarak 8,09'dan tamamlayan dolar/TL, yeni haftanın ilk işlem gününde 8,08 düzeyinden başladı. Dolar saat 1.00 sıralarında 8.17 TL'ye kadar çıktı. Euro/TL ise 9,53 civarında işlem görüyor.

Dolar endeksi yüzde 0,1 artışla 92,8 seviyesinde bulunurken, euro/dolar paritesi bir önceki kapanışa göre yüzde 0,1 azalışla 1,1788 seviyesinde dengelendi.

Haftanın ilk günü veri bakımından hem yurt içi hem de yurt dışı piyasalar sakin bir gün yaşayacak. Kabine toplantısı izlenecek. İki haftalık aranın ardından düzenlenen toplantıda korona virüs risk haritasının son durumu değerlendirilecek ve yeni tedbirlere ihtiyaç olup olmadığı görüşülecek.

Paskalya nedeniyle yurt dışı piyasalarda kısa bir hafta olacak, öne çıkan en önemli veri ise ABD'den gelecek istihdam rakamları olacak.

Fed son toplantısında, 10 yıllıklardaki yükseliş nedeniyle erkene çekilen faiz artışı beklentisini istihdam piyasasını olumsuz etkileyeceği nedeniyle reddetmişti.