Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Başkanı Çetin Nuhoğlu, "Seçimler tamamlandı, artık önümüzde ekonomiye odaklanacağımız 5 yıl var. Bugüne kadar elde edilen kazanımların üstüne koyarak, ekonomideki ve ihracattaki 500 milyar hedefini gerçekleştirmek için, sorumluluğumuzu yerine getirmeye hazırız" ifadelerini kullandı.

Nuhoğlu, yazılı açıklamasında, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Seçimlerini değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanve Cumhur İttifakını seçim başarı dolayısıyla tebrik eden Nuhoğlu, seçimler tamamlandığını, artık önlerinde ekonomiye odaklanacakları 5 yıl olduğunu vurguladı.

Nuhoğlu, "Bugüne kadar elde edilen kazanımların üstüne koyarak, ekonomideki ve ihracattaki 500 milyar hedefini gerçekleştirmek için, sorumluluğumuzu yerine getirmeye hazırız" ifadesini kullandı.

“BİZ HAZIRIZ”

Dünya ticaretinin sürekli geliştiğini, Türkiye'nin de bölgesinin en güçlü ülkesi olarak dünya ticaretinden daha fazla pay almak için çalıştığının altını çizen Nuhoğlu, "Bu hedef için şimdi çok daha güçlü ve kararlıyız. Önümüzde tamamen ekonomiye ve ticarete odaklanacağımız koskocaman bir dönem var. Bugüne kadar ulaştırma sektörüne yapılan yatırımlar, dış ticaretin geliştirilmesi için yapılan çalışmalar ve ihracat için konulan 500 milyar dolarlık hedef bir kararlığın ve inancın sonucudur" ifadelerini kullandı.

Türk ürünlerini dünyanın her bölgesine ve ülkesine ulaştıran Türk kara yolu taşımacılarının çatı örgütü olarak bu hedefler için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını aktaran Nuhoğlu açıklamasında "Ülkemizin bölgesel üretim ve ticaret üssü haline gelmesi, istihdam imkânlarının gelişmesi ve dış ticaretle büyüyen ülke ekonomisi için sorumluluğumuzu yerine getirmeye hazırız. Türkiye ekonomisini taşıyan ve ekonominin en önemli aktörlerinden biri olan sektörümüz yeni büyüme stratejileri için her türlü potansiyele sahiptir" sözlerine yer verdi.